Rohamos drágulás: hamarosan az olívaolaj is luxuscikké válhat
Nemcsak az olívaolaj idei mennyiségére lesz hatással a 2022-es extrém hőség és aszály, de a csökkenő mennyiség miatt annak árára is – figyelmeztetnek a szakértők.
Nemcsak az olívaolaj idei mennyiségére lesz hatással a 2022-es extrém hőség és aszály, de a csökkenő mennyiség miatt annak árára is – figyelmeztetnek a szakértők.
Van viszont egy méltatlanul alulértékelt étel, ami valódi energiabomba a szervezetnek. Aszalt szilva.
Brad Pitt rozé champagne-ja, a Fleur de Miraval lesz a 95. Oscar-gála hivatalos pezsgője március 12-én, vasárnap.
A Michelin ajánlást frissen bezsebelt miskolctapolcai autentikus olasz étterem, az Avalon Ristorante februártól megújult desszertkínálattal várja vendégeit.
Az USA-ból hozott receptek alapján, a négy legfontosabb BBQ iskola stílusában készülnek a fogások Budapest egyik legújabb éttermében. Az amerikai tulajdonos már remekül beszél magyarul, az ételek mellé pedig saját söreit kínálja.
Massimo Bottura, a világhírű olasz étterem, az Osteria Francescana séfje és tulajdonosa, az amerikai online étterem-foglalási szolgáltatóval, a Resyvel közösen tervezi megnyitni legújabb éttermét Miamiban.
Az éttermet egy lokálpatrióta testvérpár, Szin Csaba és Szin Bence álmodta meg, és gondoskodtak róla, hogy világszínvonalú élményben legyen része mindazoknak, akik betérnek hozzájuk.
Véget ért a Bocuse d’Or lyoni döntője, Dalnoki Bence, Széll Tamás és Nyikos Patrik gyönyörű csapatmunkával érte el a dobogó harmadik fokát. A második helyen Norvégia végzett, a dobogó legfelső fokára Dánia állhatott fel.
Rekordmennyiségű champagne fogyott tavaly, az eladások 2022-ben először haladták meg globálisan a 6 milliárd eurót, miután a francia pezsgőházak exportja jelentősen megugrott, hogy lépést tudjanak tartani a korlátozások után megugrott kereslettel.
A világ egyik legnépszerűbb whisky márkája után a Jack Daniel’s gyártója most a rum-bizniszbe is beszállt: lezárult az akvizíció, amelynek keretei között a Diplomatico Rum a Brown-Forman csoporthoz került.
A világon mindössze 142 három Michelin-csillagos étterem van, de ebből a szűkös társaságból is kiemelkedik egy, a Noma.
A koktélok nem csak szilveszterkor működnek jól: a The Sassy a mélyebb, komoly ízek kedvelőinek szerepelhet a repertoárjában, míg az alkoholmentes The Posh bármelyik baráti találkozó édes fénypontja lehet.