Magyar séf a világ 100 legjobbja között
Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séf-tulajdonosa is egyike annak a száz séfnek, akit idén a világ legjobbjainak választott a The Best Chef zsűrije.
Tóth Szilárd, a Michelin-csillagos budapesti Salt étterem séf-tulajdonosa is egyike annak a száz séfnek, akit idén a világ legjobbjainak választott a The Best Chef zsűrije.
Feke Zoltán, a Petrus tulajdonosa és megálmodója az étterem Facebook-oldalán jelentette be, tíz év után szögre akasztják a serpenyőt.
A kávészemektől kezdve, a béreken át egészen a tejtermékek áráig a kávé elkészítésének minden egyes lépésénél érezhető az áremelkedés. Hamarosan a reggeli csésze kávé is luxuscikk lehet, és nem csak a kedvenc kávézódban.
A tequila régóta a hétszeres Forma-1 világbajnok, Lewis Hamilton egyik kedvenc itala, viszont sokkal inkább íze, semmint alkoholtartalma miatt. A most piacra dobott ital erre a piaci résre kíván reagálni.
James Suckling, a világ legismertebb borszakírója néhány nappal ezelőtt egy magyar vörösbort értékelt: a St. Andrea Szőlőbirtok 2018-as évjáratú Agapé Nagy-Eged-hegy dűlő Egri Bikavére 98 pontot ért el a maximális 100-ból, ezzel megszerezte a legjobban teljesítő magyar száraz vörösbor címet.
Magyarországon a kávépiac éves becsült értéke meghaladja a 200 milliárd forintot, ezen belül 8-9 százalék a prémium kategória aránya.
A MOL Campus földszintjén nyílt meg Dél-Buda legújabb bisztrója, ami lezserül kifinomult, szemtelenül tudatos és garantáltan feldobja majd a környék lakóit, valamint a környéken dolgozó több mint 10 000 irodista életét.
Kávékülönlegességet mutat be a Zwack Unicum Nyrt. és a Bányai: az Unicum Barista receptúrájában is megtalálható Unicum Barista Component kávét ezentúl bárki elkészítheti otthon.
Budapest ikonikus helyszíne októbertől megújulva, kibővülve, de eredeti jellegzetességeit megtartva várja a látogatókat.
Idén új helyszínen, immáron tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Whisky Show: 2023. október 28. és 29. között a Millenárison találkozhatnak a whisky- és párlatkedvelők.
A gombák segítségével előállított micélium biokompozit a hagyományos gyártási technológiák helyett mikroorganizmusok segítségével, növesztve jön létre.
A Hisa Franko lett Szlovénia és a kelet-európai régió első étterme, amely három Michelin-csillaggal büszkélkedhet, a Kranjska Gorában található Milka pedig megkapta második csillagát.