Mentális erő

magány - egészség - mentális erő

A magány lassan, de biztosan felőrli az egészséged

Évtizedek óta figyelmeztetnek a szakértők a modern ember elmagányosodására: kezdetben a városiasodás volt a kötelékek elvesztésének legfőbb oka, később a digitalizáció szeparálta el egymástól az embereket, majd a pandémia és a szociális távolságtartás tett rá minderre egy lapáttal. A magány azonban nem egészséges, hatása pedig egyre ijesztőbb méreteket ölt.

a változás pszichológiája

Minden változás nehéz, még a szervezeti is – így könnyítheted meg

Az élet elkerülhetetlen része a változás mégis sokszor fájdalmas, akár egyéni, akár szervezeti szinten megy végbe. Legyen szó egy új folyamatról, rendszerről vagy szervezeti struktúráról a dolgozók nem feltétlenül fogadják kitörő örömmel a változást – vezetőként viszont megkönnyítheted az átalakulást.

Rafael Nadal - Roland Garros - 2022

Nadal: gladiátor a pályán, filozófus a szívében

Azt mondják, a sport felfedi a jellemet, de mást is elárul az emberről: a filozófiát, ami szerint éli az életét. Nincs erre jobb példa, mint Rafael Nadal, a 35 éves profi teniszező, aki éppen a francia nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjére készül Djokovic ellen. Nadal, aki a pályán egy gladiátor, a szívében filozófus, akitől mindannyian tanulhatunk.