Egészség

horkolás - alvási apnoé

Mikor válik veszélyessé a horkolás?

Sok párkapcsolatot mérgezhet meg az, ha az egyik fél erősen horkol. Ugyanakkor az a „hálótárs” felelőssége is, hogy odafigyeljen arra, ha a párja, vagy a vele egy légtérben alvó személy különös hangokat ad ki álmában.

alvás - alvászavar - egészség - mentális erő

Ha egy dolgot megfogadsz idén, ez legyen az!

A pihenés nem csak a mentális jóllét, de az egészség megőrzése szempontjából is nagyon fontos. Ha nem alszol eleget, azaz nem pihensz elég jól, nem elég, hogy fáradtabb és ingerlékenyebb leszel, de a különböző megbetegedésekre is nagyobb az esély. Legyen szó éppen csak egy téli nyavalyáról, vírusokról vagy komolyabb szervi problémákról.

gasztroenterológia - gasztroenterológus - egészség

Nem érdemes halogatni: mikor fordulj gasztroenterológushoz?

Ha eddig a gasztroenterológus munkáját a félelmetes gyomor- és vastagbéltükrözéssel azonosítottad, itt az ideje, hogy újragondold, mivel is foglalkozik ez a szakterület. Számos emésztést érintő problémát orvosolnak, lássuk, mikor érdemes gasztroenterológus szakvéleményét kérned!

életmódváltás - buktatók

Az életmódváltás leggyakoribb buktatói: így kerüld el őket!

Pedig papíron minden olyan egyszerűnek tűnik: csak be kell tartani az egészséges étrendet, rendszeresen időt kell szakítani az edzésre és a meditációra, csökkenteni a stresszt, fél évente-évente meg kell jelenni a kötelező szűrővizsgálatokon és már kész is – íme az egészséges életmód receptje.