Egészség

apa - énidő - mentális erő

Így teszi tönkre a stressz a férfiak nemzőképességét

Habár sokat lehet olvasni a stressz  termékenységre gyakorolt negatív hatásairól, mivel csak elvétve találhatunk konkrét leírást arról, milyen módon is fejti ki a romboló hatást, nemigen foglalkozunk a problémával. Pedig a stressz jelentős veszélyforrás, mindenképpen komolyan kell venni.

Karikó Katalin - 2021

Karikó Katalin távozik a Biontechtől

Karikó Katalin, az Amerikai Egyesült Államokban élő Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, aki szintetikus mRNS alapú vakcinák orvosi technológiájának kifejlesztését felfedezéseivel megalapozta, távozik a Biontechtől – jelentette be egy interjúban.

reflux - ételek

Savas refluxod van? Kerüld ezeket az ételeket!

A refluxnak számos oka lehet, így a túlsúly, terhesség, dohányzás, gyógyszerszedés, az étrend, kötőszöveti betegség vagy rekeszizom sérv, de akár a stressz is kiválthatja, amit a modern városi életben elég nehéz kikerülni.

B-vitamin - agy - egészség - prevenció

A #1 vitamin, hogy csúcsformában tartsd az agyad

Az elfogyasztott étel üzemanyagként szolgál, éppen ezért érdemes törekedni a minőségi étkezésekre és olyan ételeket fogyasztani, amelyek nem csupán üres kalóriákat, hanem a szervezet számára hasznos tápanyagokat is bőségesen biztosítanak.

kávé - koffein nélkül

Ez történik a testeddel, ha leállsz a koffeinről

Sokan csak legyintenek arra a tényre, hogy a kávé is egy drog, ami függővé teheti a szervezetet egészen addig, ameddig el nem hagyják a koffeint az életükből. A rövid távú, kellemetlen tünetek mellett viszont számos pozitívumot is tapasztalhatsz, ha úgy döntesz, leválsz a koffeinről, mint a napi pörgetőszerről.

vazektómia - tiktok

TikTokon magyarázza el vazektómiáját ez a 23 éves srác

Ez a 23 éves amerikai srác például a TikTokon beszélt arról, hogy mennyire gyors és fájdalommentes volt a vazektómia és a tetejébe még hatékony is, ami különösen jól jön, miután az Egyesült Államokban nemrég eltörölték az abortuszhoz való alkotmányos jogot.