egészség

séta - fogyás - egészség - online férfimagazin

Mire elég egy kiadós séta?

Egyesek szerint a gyaloglás “a lusták sportja”, és valójában azok favorizálják, akik szeretnék megspórolni az edzőtermi súlyemelgetéssel járó kellemetlenségeket. Vajon mennyiben helytálló ez a megállapítás?

tesztoszteron - kopaszodás - hajhullás - egészség - online férfimagazin

Tesztoszteronpótlás és hajvesztés: tényleg van összefüggés?

Bármilyen korban is jelentkezzen, a férfiakra jellemző androgén alopécia, vagyis a férfias típusú hajhullás mindig komoly esztétikai problémát jelent. Egyre több olyan tudományos bizonyíték áll rendelkezésünkre, mely alátámasztani látszik, hogy a tesztoszteronpótló kezelés felgyorsíthatja a folyamatot.

alvás - bélflóra - egészség - online férfimagazin

Hererák: csak így kerülheted el a nagyobb bajt

A hererákot sokan csendes gyilkosnak nevezik, mivel a kór tüneteit különösen nehéz felismerni – erre sokszor csak akkor kerül sor, amikor már megjelentek az áttétek -, és mivel az elváltozás egy igen érzékeny területet érint, a betegek sokszor beszélni sem hajlandók róla.

lapos has - probiotikum - egészség - online férfimagazin

Ha rosszul csinálod, hízhatsz is az időszakos böjt alatt

Az időszakos böjt (intermittent fasting) lényege, hogy a nap 24 órájának egyik szakaszát táplálkozásra (evési ablak), a másikat pedig koplalásra fordítod. Jelenleg az egyik legfelkapottabb étrend, melynek szabályai egyszerűnek tűnnek, ám ha hibázol, hiába várod majd a kilók leolvadását.

prosztata - prosztatarák - férfi egészség - online férfimagazin

2040-re megduplázódhat a prosztatarákos megbetegedések száma

Világszerte megduplázódhat a prosztatarákkal diagnosztizált férfiak száma, ami a legfrissebb előrejelzések szerint 2040-ig évente 2,9 millió főt jelent, a halálozási arány pedig várhatóan 85 százalékra emelkedhet egy olyan daganatos megbetegedés következtében, ami időben felismerve jó eséllyel gyógyítható lenne – mutat rá a Lancetben megjelent tanulmány, amelyet az Európai Urológus Társaság éves kongresszusán ismertettek. 

kreatin - sport - egészség - online férfimagazin

Valóban hajhullást okoz a kreatin?

A testépítőknek és sportolóknak szánt kreatin népszerűsége az egeket ostromolja, nem csoda hát, hogy egyesek hamis mítoszokat szőttek köré. Most ezek egyikével fogunk leszámolni.