cikkek a tagben

hibrid


A hibridek beköltöztek a hétköznapjainkba. Ez pedig jó dolog.

Tovább olvasom

Mercedes-Benz S-osztály hibrid

Az S 580 e megjelenésével ünnepli a Mercedes-Benz a negyedik generációs hibrid hajtásrendszerének premierjét az új S-osztályban.

Lamborghini Sián

A Sián névadás – azaz villámcsapás, ahogy Bologna környékén mondják – jól jelképzei a Lamborghini legújabb fejlesztését, amelyben egy V12-es benzinmotor és egy villamos hatjás együttesen 800 lóerő feletti teljesítményt, 350 km/h végsebességet ötvöz a márkától megszokott látványos formavilággal.

Kia Ceed Xceed plugin hibrid

A Kia a korábbi híresztelések után most hivatalosan is bemutatta a plug-in hibrid hajtásláncot, amellyel a Ceed Sportswagon és az Xceed modellekben találkozhatunk először.

EcoBoost

A Ford bejelentette, hogy jövőre kaphatók lesznek az új, 48 voltos mild hybrid hajtású Fiesta és Focus EcoBoost Hybrid modellek.

Toyota Prius Hybrid AWD-i

A Toyota bemutatta az új Prius hibrid AWD-i összkerékhajtású rendszerét, amelyben a hátsó kerekekhez egy extra elektromotor kapcsolódik.

BMW 330e 2019

A tisztán elektromos hatótávolság 50 százalékkal nő, a károsanyag-kibocsátás 10 százalékkal csökken a BMW ígérete szerint a jövő évtől kapható új BMW 330e hibriddel.

Mercedes-AMG One

Nagyot álmodtak a Mercedes mérnökei, amikor egy éve bejelentették a hárommillió dolláros, Forma-1-es technikákra épülő utcai sportkocsi kifejlesztését, azonban most úgy tűnik, kissé alábecsülték az ezzel járó feladatokat.

Audi e-tron sound laboratory

2019-től az elektromos hajtással szerelt járművek esetén a forgalomba hozatal feltétele lesz, hogy mesterséges hangot adjon ki, 2021-ig pedig a már forgalomban levő járműveket is fel kell szerelni egy ilyen kiegészítő berendezéssel.