Cars and Coffee képes beszámoló

schmidi schmidi | 2017.07.31 | Életmód | Olvasási idő: 3 perc
Cars and Coffee képes beszámoló

Amerikában megtalálták a módját, hogy az autóbolond családfő hétvégéjébe hogyan férhet bele egyszerre a hobbi és a család. Cars and Coffee névvel indult útjára a mozgalom, amely azóta Európában több helyen és már Magyarországon is jelen van.

Kint áll apa szeme fénye a garázsban, de hetek óta rá sem nézett. A legutóbbi szerviz óta csak pár száz kilométert tett meg, a frissen beszerzett és felgumizott felnik épp csak annyit futottak, amíg hazaért velük a műhelyből. Hétközben, esténként már nincs idő rá, hétvégén egy egész napos autós találkozó ritkán fér bele a családi naptárba, nagyon hiányozna a gyerkőcökkel eltöltött időből.

Megszólal a telefon, értesítés jött: „Autók és kávé, szombaton fél 9-től 11-ig”. Engedékenyek a szervező srácok, ők sem szerethetik a hajnali kelést, az eredeti amerikai változat reggel 6-kor kezdődik és 10-kor már vége is. Apa így hajnalban leléphet és egy kávé mellett megcsodálhatja a többi bolond féltve őrzött kincsét, de már dél előtt otthon van, hogy a sokáig alvó és lustán ébredező, mesét néző kölykökhöz csatlakozzon.

„Ott leszek” – megy a válasz. „7-kor kelés, gyors készülődés, a garázsból kigurulva útközben még egy mosás, fél 9-re pont oda is érünk” – áll össze a reggeli program.

„Ennyi úgyis kell minden autónak. Néhány hetente egyszer meg kell sétáltatni, hogy átmozgassunk az alkatrészeket, és hogy ne sértődjön meg, hogy nem foglalkozunk vele eleget. Abból csak a baj van, ennek lelke van…”

– győzködi magát és persze a családot is, ha esetleg indokolni kell otthon az eltávozást.

A Cars and Coffee (vagy ahogy az itthoni sorozat elindult: Autók és Kávé) egyszerű formátum. Nem kell hozzá sok szervezés: egy parkoló, amely képes kb. 100 autót befogadni, egy büfé vagy mobil kávés stand és néhány autóbolond, akikből sosincs hiány.

Amikor a helyszín olyan különleges, mint például a reptér mellett található Aeropark, akkor a kiállított repülőgépek elé parkoló autók igazán hálás fotótémát is jelentenek. Ilyenkor nem csak a fotósok örülnek, de a lehetőségek is tovább bővülnek: ha a család mégis apával tart, a gyerkőcök végignézhetik a kiállított repülőket, amíg a családfő az évjáratok és felszereltségek fontos kérdéseit vitatja meg a többiekkel.

A következő időpontért érdemes a Kultmobil Classic Cars oldalát figyelni, az előző évek alapján ősszel várható még egy benzingőzös, kávéval eltöltött szombat reggel.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!