Elég!

Szívós Zoltán Szívós Zoltán | 2014.02.24 | Életmód | Olvasási idő: 2 perc
Elég!

Az étkezés a nap fénypontja. Minden egyes alkalom egy ünnep. Úgy érzed, ki kell használni és addig enni ameddig csak fizikailag lehetséges, hogy aztán meg se tudj mozdulni. Érzed, hogy most kemény órák várnak a gyomrodra…

Hara hachi bu!
Tanít a konfuciuszi közmondás, amit a japánok minden étkezés előtt felidéznek. Jelentése, hogy állj meg a jól lakottság érzés 80%-ánál. Állítólag az agynak kb. 20 percre van szüksége, hogy felfogja a gyomor üzenetét. Ezért is tanácsolják sokan, hogy lassabban együnk és, hogy jól rágjuk meg az ételt. Őszintén szólva, nekem ez utóbbi nem megy, viszont a mértékletességnek nagy hasznát vettem. Amikor még irodai mókus voltam, szinte minden ebédnél telekajáltam magam és aztán alig bírtam vissza ülni az asztalhoz úgy felfújódtam. Ráadásként még nagyon durván be is álmosodtam, 2 órán keresztül bólogattam, volt, hogy be is aludtam. De miután megtapasztaltam, hogy milyen érzés, ha nem terhelem túl a gyomrom, megváltozott minden.

elég

 

Fontos még a rendszeresség is! Tartsatok 2,5-3 órás szünetet minden étkezés között. Nincs nasi sem! A gyomornak pihenésre van szüksége. Hidd el, sokkal jobban fogod érezni magad, mellesleg a fogyásban is nagy segítség lesz! Ez már a második olyan tanácsom, amit ha megfogadsz óriási változáson fogsz keresztül menni. Hajrá!

Tipp: Rágó helyett, kb. egy éve hogy borsmenta cseppet használok. Így nem verem át a gyomrom, aki ugye nem tudja, hogy nem kell semmit megemésztenie, ha rágózom, és így nem termeli fölöslegesen a gyomorsavat. Egy csepp és olyan, mintha egy doboz rágót kaptál volna be.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!