Ewan McGregor 166 ezer dollárért túladott ikonikus Porschéján

Szász Nóri Szász Nóri | 2023.12.19 | Sebesség | Olvasási idő: 3 perc
Ewan McGregor 166 ezer dollárért túladott ikonikus Porschéján

Ewan McGregor 2020-ban, egy aukción vásárolta meg azt az ikonikus fekete Porsche 911 modellt, amelytől egy tegnap lezárult online árverés keretében vált meg.

A Long Way Round című doku-sorozatból és annak folytatásaiból, amelyben McGregor és haverja, Charley Boorman motorkerékpárokkal járják a világot, már korábban kiderült, hogy a színész a sebesség megszállottja és a régi járművek szakavatott ismerője.

„Imádok régi dolgokat vezetni”

– mondta a Top Gearnek 2022-ben. Ugyanebben az interjúban számos régi járgányt említett, amelyek az évek során a tulajdonába kerültek, ilyenek egy 1927-es Buick Sedan, egy 1960-as Rolls-Royce Silver Cloud II és a 911T.

Ewan McGregor - Porsche - aukció

Kép: Bring a Trailer

„Imádom vezetni ezt az autót” – olvasható az oldal leírásában. Ennek ellenére McGregor mégis megvált ettől a Porschétól (az évek során több is volt a tulajdonában, így elképzelhető, hogy nem bánja, ha eggyel kevesebb lesz a kollekciójában a német luxusmárka járgányaiból). A fiatal Obi-Wan Kenobi autójára a Bring a Trailer oldalon lehetett licitálni.

A színész 2020-ban vásárolta meg az autót, miután az a Car and Driver szerint néhány évtizedet raktárban töltött. Fekete színben készült, és pont úgy néz ki, mint a’ 70-es években, egy fontos kivétellel – a hátsó ablak fix üvegből van, a korai 911 Targa cipzáras műanyag ablaka helyett. Belül mindkét ülésen kockás Pepita betéteket találunk, a műszerfalba pedig egy Porsche Classic rádiót szereltek be. A modern rendszer digitális kijelzőt, USB- és Aux-portokat tartalmaz, valamint Apple CarPlay- és Bluetooth-kompatibilis. Az összképet a 15 colos Fuchs könnyűfém keréktárcsák teszik teljessé.

Ewan McGregor - Porsche

Kép: Bring a Trailer

McGregor 911 Targáját egy 2,4 literes, lapos hathengeres motor hajtja. A szívómotor 130 lóerő leadására képes, amit egy ötfokozatú kézi sebességváltó juttat a hátsó kerekekhez. Az autó kilométeróráján 38 ezer mérföld (61,155 km) van, amelyből mindössze 2000-et tett hozzá maga a sztár. Az autót kísérő szervizkönyvek arra utalnak, hogy McGregor a megszerzése óta jelentős összeget fektetett az autó karbantartásába. Az autó végül 166 ezer dollárért talált új gazdára.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!