árverés

Patek Philippe - aukció - férfi karóra - online férfimagazin

260 millió forintért kelt el a Patek Philippe első automata órája

A Patek Philippe az óragyártás csúcsa (mondhatnánk, hogy királya, de ezt a címet nyilvánvalóan egy másik márka birtokolja). Ha pedig egy első szériás automata Patek Philippe karóráról van szó, akkor az több száz millió forintot is érhet, különösen, ha az a márka egyik legfontosabb vásárlójának készült.

Ferrari - F1 - aukció - árverés - online férfimagazin 2024

Elárverezik az egyik legelső F1-es Ferrarit

Az 1954-es Ferrari Tipo 625-ös 500-as F2-es versenyautóként kezdte pályafutását, összesen 11 modellt gyártottak belőle. A kalapács alá kerülő darab végül a belga Ecurie Francorchamps istállóhoz került, s 1952 és 1953 között 17 különböző versenyen indultak vele.

Lewis Hamilton - autó - f1 - árverés 2023

Elárverezik Lewis Hamilton legendás versenyautóját

Lewis Hamilton 2013-ban ezzel az autóval győzedelmeskedett a Mercedes színeiben, ráadásul mindezt a Hungaroringen tette, ahol rekoderként eddig nyolcszor állt fel a dobogó legmagasabb fokára – ez a legtöbb alkalom, hogy egy versenyző ugyanazt a Nagydíjat megnyerte -, és a pályacsúcsot is tartja 1:13.45-tel.

Bentley - Helmut Newton - aukció 2023

Kalapács alatt Helmut Newton egykori, 1956-os Bentley-je

A klasszikus S-Type Continental a háború utáni Bentley-k között is a legjobban gyűjthető példányok közé tartozik, október 8-án pedig valaki hazavihet egyet az 1956-ben épült modellből a Bonhams Belgiumban rendezett Zoute Sale aukción, ami ráadásul egykor az ismert fotós, Helmut Newton tulajdonában volt.

Wall Street farkasa - Lamborghini - eladó - autó - aukció

Eladó a filmtörténet egyik leghíresebb Lamborghinije

Nagyszerű hírt kaptak a szenvedélyes autógyűjtők: hamarosan kollekciójuk díszévé válhat az a Lamborghini Countach, ami A Wall Street farkasa című kultuszfilm legbotrányosabb – egyúttal talán legemlékezetesebb – jelenetében tűnik fel.