A manuális váltó élményét és döbbenetes gyorsulást ígér az elektromos Jeep Wrangler koncepció

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2022.04.08 | Sebesség | Olvasási idő: 3 perc
A manuális váltó élményét és döbbenetes gyorsulást ígér az elektromos Jeep Wrangler koncepció

A Jeep sem maradhat ki a sorból és az új modellek mellett szép lassan a márka ikonikus példányai is elérhetőek lesznek elektromos meghajtással. A Jeep most a zászlóshajónak számító Wrangler teljesen elektromos koncepcióját mutatta be, amely a manuális váltó élményét és döbbenetes gyorsulást ígér.

A Jeep Wrangler Magneto 2.0 koncepcióautó egy évvel azután érkezik, hogy a Stellantis márka bemutatta a teljesen elektromos SUV első változatát. A koncepciómodellek olyan egyedi termékek, amelyeket jellemzően azért készítenek a gyártók, hogy felmérjék az ügyfelek érdeklődését, vagy bemutassák a márka jövőbeli irányát.

A most bemutatott koncepció alapja a Jeep hagyományos Wrangler Rubicon modellje, de a Magneto 2.0 jelentős teljesítménynövekedést kínál, az ígéretek szerint alig két másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet.

A Jeep elmondása szerint a Magneto 2.0 akár 625 lóerővel is érkezhet, a hatótávról azonban ez idáig nem árultak el információt. A Magneto legkülönlegesebb tulajdonsága a hatfokozatú manuális sebességváltó. A Jeep illetékesei elmondták, hogy az “e-váltó” rendelkezik az automata sebességváltók legjobb tulajdonságaival és a manuális sebességváltók közvetlen vezetési élményével, ami kulcsfontosságú vonzerő lehet a benzinvérű off-road rajongók számára.

Jeep Wrangler Magneto 2.0 gyorsulás

Kép: Jeep

Habár a Magneto jelenleg csak egy koncepció, a Jeep várhatóan egy teljesen elektromos Wranglert fog gyártani a következő években. A Jeep kulcsfontosságú szerepet játszik a Stellantis növekedési és villamosítási terveiben. A Fiat Chrysler és a francia PSA csoport egyesülésével tavaly létrejött vállalat a hírek szerint minimum 35,5 milliárd dollárt fektet az elektromos járművekbe, illetve a támogató technológiákba 2025-ig.

A Jeep vezérigazgatója, Christian Meunier elmondta, hogy az elkövetkező néhány évben minden új Jeep kínál majd valamilyen elektromos alternatívát a teljesen elektromos verziótól a hibrid és PHEV megoldásokig, mint például a Grand Cherokee és a Wrangler 4xe esetében, amelyek jelenleg is kaphatók.

A Magneto 2.0 négy másik Jeep koncepcióval együtt debütált a Moab terepversenyen, a további járművek között szerepelt egy terepjáró Grand Cherokee Trailhawk PHEV koncepció és más módosított Jeep Wrangler és Gladiator járművek is.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!