klímaváltozás

COP28 - klímaváltozás - fenntarthatóság - online férfimagazin

Mi az a COP28 és miért fontos, hogy tudj róla?

A COP28 az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) 28. éves klímatalálkozója, ahol a világ vezetői megvitatják, hogyan lehetne enyhíteni a klímaválság hatásait és egyúttal felkészülni a jövőbeni éghajlatváltozásra. A csúcstalálkozót november 30. és 2023. december 12. között tartják az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban.

klímakatasztrófa - átbillenési pont

Új EU-s jogszabály: a józan ész győzött

Az uniós törvényhozók és a tagállamok megállapodtak a természet védelmét szolgáló, mérföldkőnek számító törvényről, miután felhígították azokat a szabályokat, amelyek a kritikusok szerint gondot okoztak volna a gazdálkodóknak. Bár elismerésre méltó, hogy végre EU-s szinten is elismerik a probléma súlyosságát és foglalkoznak a kérdéssel, az ambiciózus célkitűzések ellenére vannak kiskapuk a jogszabályban.

Bill Gates - új befektetés - tőzsde

Bill Gates szerint nem a faültetés fogja megoldani a klímaválságot

Bill Gates az az ember, akinek mindenről van véleménye a pandémiától kezdve, a mesterséges intelligencián át a könyvajánlókig. A filantróp üzletember a fenntartható jövő kérdésével is aktívan foglalkozik, a napokban pedig markáns véleményt fogalmazott meg a klímaválság megoldására indított faültetési akciókról is.

microsoft - elbocsátás

Aggasztó adatokat közölt a Microsoft

Az idei év egyik legnagyobb durranása kétségtelenül a mesterséges intelligencia térhódítása. Bár egyelőre úgy tűnik, nem veszi át felettünk az uralmat és a munkánkat sem látja el feltétlenül jobban, az biztos, hogy az emberiség rendelkezésére álló vízkészlet egy jelentős része megy el a technológia fejlesztésére.