home office

szorongás - depresszió - home office 2023

Tényleg leáldozott a home office aranykorának?

Egyes szakemberek úgy vélik, a nagy cégek öt éven belül szinte az összes alkalmazottjukat visszarendelik az irodába, s e jóslat összhangban áll a legutóbbi felmérésekkel, melyek egyértelműen tükrözik: a vállalatvezetők többsége a teljes munkaidős jelenléti munkavégzést preferálja.

szorongás - depresszió - home office 2023

Kiderült, mennyivel csökkenti a hatékonyságot a home office

Míg a pandémia alatt kérdés sem volt, hogy mindenki otthonról dolgozzon, addig a közvetlen emberi kapcsolatokkal járó veszély enyhülésével egyre inkább kiélesedett a vita a home office kényelmét preferáló munkavállalók és az irodai jelenlétet elváró munkáltatók között.

szorongás - depresszió - home office 2023

Szorongás és depresszió a home office árnyékában

Miközben a távmunka és a hibrid munkavégzés népszerűsége töretlen és mára szinte elvárássá vált egy új munkahellyel szemben támasztott igények, illetve a munkaerő megtartását illetően, a home office árnyékában egyre gyakrabban jelennek meg mentális problémák.

home office - hibrid munkavégzés

A jövő hibrid, de nem feltétlenül személytelen

Bár 2020 elején még senki sem gondolta, mára a home office és a hibrid munkavégzés teljesen elfogadottá vált, egyre több helyen vezetik be vagy adnak lehetőséget a munkavállalóknak, hogy részben vagy teljesen otthonról dolgozzanak.