hatékonyság

hatékonyság - 85 százalékos szabály - kiégés - üzlet - siker

Vadonatúj trend ösztönöz csúcsteljesítményre

A pandémia utáni időszakban elterjedtek a rugalmas munkavégzés különböző – addig szinte teljesen ismeretlen – formái. Ezekre alapozva sokan szeretnék elérni, hogy a munkaidejüket a saját biológiai órájukhoz igazíthassák. Bizonyos kutatások szerint a trend hosszú távon is látványos eredményeket hozhat.

négynapos munkahét - tapasztalat - vezető

Négynapos munkahét: 3 tipp a sikeres átálláshoz

A négynapos munkahét elterjedése globális tendencia, világszerte egyre több vállalat kísérletezik az új munkarendre való átállással. Szegmenstől függetlenül közös vonás ezeknél a vállalatoknál, hogy nem azt a célt tűzték ki maguk elé, hogyan préseljék bele a megszokott feladatokat egyel kevesebb munkanapba.

munkahely - kolléga - barátság - online férfimagazin

Félelmetes fegyverré változhat a munkavállalók kezében a generatív AI

Már eddig is tudtuk, hogy a mesterséges intelligencia forradalmasítani fogja az üzleti szférát, átalakítja a különböző ipari ágazatokat, és a munka világát is megreformálja. Egy friss kutatás most e változás mértékével is szembesít: kiderült, hogy a generatív AI az egekig képes növelni a dolgozói produktivitást és minőséget.

négynapos munkahét - tapasztalat - vezető

Másodállás vezetői szemmel: hogyan reagálj a fusizásra?

Régi tanács, hogy érdemes több lábon állni, de valószínűleg 2020 óta maxolják ki ezt igazán az emberek: a gazdasági helyzetből fakadó kényszerűség és a home office adta lehetőség találkozásából pedig megszülettek a munkavállalók, akik egy fenékkel több lovat is megülnek.

reggel - okostelefon 2023

Tényleg növeli a produktivitásod, ha minden nap hajnali 5-kor kelsz?

A világ legsikeresebb emberei között rengeteg a notórius korán kelő, de a közösségi médiás platformokon is egyre több véleményvezér népszerűsíti az 5 órai ébredés virális trendjét. Mégis joggal merülhet fel benned a kérdés: a “pacsirta életmód” minden esetben növeli a produktivitást?

utasítás helyett kérés - hatékonyság - vezető - üzlet - online férfimagazin

Utasítás helyett kérés: hogyan csináld, hogy működjön?

Az ellaposodott szervezeti struktúrák, a funkcionalitáson átívelő csapatok és az együttműködést, az autonómiát és az érzékenységet értékelő munkahelyi kultúrák világában élünk: ha korábban a dolgozók kérdés nélkül vakon teljesítették is a vezetőik utasításait, ennek az időszaknak egyértelműen leáldozott.