14 új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást
Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást, valamint nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, valamint a Zöld csillagos éttermek száma is.
Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást, valamint nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, valamint a Zöld csillagos éttermek száma is.
A konyhában autentikus, a kifinomult konyhaművészet irányába mutató fogások készülnek. Josper-kemencében sül minden húsétel, ahogyan a polip is.
Tata, Esztergom, Encs, Tura, Villány, Balatonfüred, Balatonszemes, Csopak, Dánszentmiklós, Balatonszőlős – ezek a települések adnak otthont a TOP 10 Vidéki Éttermeknek valamint az Év Szerethető Éttermének is.
A világ 50 legjobb éttermét tömörítő lista idén 20. alkalommal jelent meg, Koppenhága pedig ezúttal is örülhet, hiszen a gasztronómia csúcsa ismét a dán fővárosban található.
A világ egyik legbefolyásosabb borszakmai lapja, a Wine Spectator idén összesen négy magyar – három budapesti és egy miskolci – étterem borlapját is díjazta.
A gasztronómia iránt érdeklődők számára egy-egy Michelin-csillagos étterem valódi bakancslistás élményt jelent. A Michelin-csillagok világában is vannak viszont megfizethető lehetőségek, ahol akár 30 euróért is elfogyaszthatsz egy mesés ételt (leginkább ebédet).
A Szaletly Nikoletti Petra belsőépítész, Szabó Dániel volt bankár és a vendéglátóiparban jártas Szalontay Tamás szerelem projektje, az ételekért pedig Bernát Dániel séf felel, aki korábban a Rézkakas és a Bagolyvár étterem konyhafőnöke volt.
A Michelin-csillag a gasztronómia csúcsát testesíti meg, de a magas minőség nem feltétlenül jár együtt a magas árral, van olyan csillagos hely, ahol már 1,5 dollárért lehet enni.
A névsor szakmai múltját elnézve izgalmas fejezetre lehet számítani az étterem életében.
Az Olimpia étterem és a Fricska Gastropub után Buda egyik ikonikus étterme, a Csalogány26 is végleg szögre akasztotta a serpenyőt.
YAMA – December elején újgenerációs, ázsiai fúziós étterem nyílt Budapest központjában, egész estés programot kínálva a csúcsminőségű gasztronómiai élményre és szórakozásra vágyóknak.