Sokat csúfolták a Cápák között történetének legfiatalabb versenyzőjét

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2024.01.29 | Üzlet & Siker | Olvasási idő: 2 perc
Sokat csúfolták a Cápák között történetének legfiatalabb versenyzőjét

Vasárnap este újabb öt vállalkozó állt a befektetők elé a Cápák között című üzleti showműsor hetedik évadának negyedik adásában. A műsorban összesen két vállalkozónak sikerült üzletet kötnie, egyikük a műsor történetének legfiatalabb versenyezője.

Nyikonyuk Balázs mindössze 16 éves, mégis komoly eredményt tud vállalkozóként felmutatni: saját kézzel horgol különféle termékeket, melyek értékesítéséhez újraélesztette szülei alvó vállalkozását. A tavalyi évben 1,5 millió forint árbevételt generált, melyből 500-600 ezer forint volt a nyereség. A pénz nagy részét anyagvásárlásra fordította, a befektetők elé pedig egy új üzleti ötlettel érkezett:

DIY horgolódobozok piacra dobásához kért 2 millió forintot 50 százalék részesedésért cserébe.

Az ajánlatot Moldován András azonnal elfogadta. „Megtetszett az ötleted, és lenyűgöz az a hozzáállás, ahogy saját kezeddel alkotsz valamit, valamint óriási potenciált látok benned” – dicsérte a fiatal vállalkozót Moldován András, aki mellé Balogh Levente is beszállt, mindössze 30 százalék részesedésért cserébe.

Mivel a műsor szabályai lehetővé teszik, hogy valaki több pénzzel távozzon, mint amennyiért jött, így Lakatos István is felajánlott további 1 millió forintot, így összesen 3 millió forintot vihetett haza Balázs, és a befektetők mindössze 10-10-10 százalék részesedést kértek cserébe.

„Az, hogy valamit sztereotípiák alapján kategorizálunk, nem vezet jó irányba. Egy lány is lehet focista, és egy fiú is lehet profi horgoló” – nyilatkozta az RTL kérdésére Nyikonyuk Balázs. A 16 éves fiú elárulta, korábban sokat bántották az iskolában, ami mély sebet hagyott benne, ezért is volt benne hatalmas bizonyítási vágy.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!