Minimál lak új magasságokban: lábakon álló kabint épített a Hello Wood

hello wood - wauhaus

Lombházak, dizájnkabinok, erdei kunyhók, glampingek – az izgalmas szálláshelyek népszerűsége töretlen az elmúlt években, ami nem meglepő; sokan szeretnénk időről időre kiszabadulni a város zajából és a természethez közel kikapcsolódni.

A modernkori lombházak – amelyek egészen új szintre emelik a gyerekkori faépítményeket – éppen ezt az élményt nyújtják. A lombok közé emelt vagy lábakon álló kabinba elvonulhatunk és a kanapé kényelméből figyelhetjük a csendes erdő élővilágát, hallgathatjuk a levelek surrogását vagy merülhetünk el az új perspektívából elénk táruló kilátásban.



A Hello Wood stúdió legújabb kabinja, a Wauhaus hosszú lábaival emelkedik a talaj fölé.

A futurisztikus WorkStation és a minimalista Kabinka után a Wauhaus újabb kabinálmokat valósít meg: azoknak készül, akik arra vágynak, hogy elrugaszkodhassanak a földtől, a zűrzavaros hétköznapoktól és egy komfortos házikóba bújva figyelhessék a messzi világ zajlását.

Az első Wauhaus idilli környezetben, zalai dombok tetején épült meg. A megrendelő elképzelése alapján vendégháznak, illetve dolgozószobának készült, de a Wauhaus típusú kabinok akár dizájn szálláshelyként is kiemelkedők. Az alapformákból építkező, játékos épület kortárs válasz a lombház fantáziára. A meredek domboldalon eltérő hosszúságú lábaival megpihenő Wauhaust grafitszürke színre kezelt vörösfenyő deszkaburkolat fedi. A bejárathoz híd vezet a ház oldalán, amely terasszá szélesedik az ajtó előtt. Korlátja acélból készült keményfa fogódzkodóval, amely rejtett világítást kapott.

Belépve a homlokzat hatalmas ablakából feltáruló kilátás ragadja meg a tekintetet. A negyedik falat alkotó táj meghatározza a belső tér hangulatát minden évszakban más színeket és fényeket vetítve bentre. A nappaliban és a fürdőszobában lévő további ablakok – újabb izgalmas részletként – kör alakúak. A kabinbelsőt teljes egészében natúrszínű nyír rétegelt lemez borítja, szintén ebből készültek a fürdőszobát és a szekrényt rejtő elhúzható ajtók, illetve a konyhabútor is. A burkolat szép mintázatához tölgy parketta kapcsolódik a padlón.

A közel 20 m2-es Wauhaus esetében a minimális élettér újragondolása valósul meg. A nagy ökológiai lábnyomú, hagyományos építési mód helyett – a Hello Wood épületeire jellemző módon – fenntartható építőanyagokból készült. Szélessége eléri a három és fél métert, amely egy méterrel több a standard konténer méretnél. Hármas talajcsavar csoporttal csatlakoznak a földhöz a kabinház lábai, amelyekhez a ház tartószerkezetét adó rétegragasztott gerendák kapcsolódnak. A kabin tartós struktúrájának és kialakításának köszönhetően hosszú évtizedekig állni fog általános karbantartás mellett, emellett minden évszakban lakható.

Az öko szemléletű Hello Wood kabinok, amilyen a Wauhaus is, fenntartható alternatívát nyújtanak, ha a szálláshelyfejlesztésről vagy hétvégi házak építéséről van szó. A tekintetet vonzó, letisztult dizájn, a hangulatos belső tér és a magas szintű kivitelezés kiemeli a könnyűszerkezetes és konténerházak közül és új kategóriát alapít.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print