Hogyan legyünk Úriemberek? Viselkedéskultúra a XXI. században

A szépségápolás, az egészség és a megjelenés mellett, egy igényes férfinek azt is tudnia kell, hogy egy adott helyzetben hogyan illik megnyilvánulnia. Az illemről, etikettről és protokollról szóló cikkeimből megtanulhatod majd, hogy mik az üzleti életben elvárt viselkedési szabályok, és hogyan legyél igazi úriember a magánéletben. hirdetés hirdetés Először is nézzük meg, hogy mi a …

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 3
    Shares

hirdetés

illem, etikett, protokoll

A szépségápolás, az egészség és a megjelenés mellett, egy igényes férfinek azt is tudnia kell, hogy egy adott helyzetben hogyan illik megnyilvánulnia. Az illemről, etikettről és protokollról szóló cikkeimből megtanulhatod majd, hogy mik az üzleti életben elvárt viselkedési szabályok, és hogyan legyél igazi úriember a magánéletben.

hirdetés
hirdetés

Először is nézzük meg, hogy mi a különbség az illem, az etikett és a protokoll között!

  • Az illem a társadalmi érintkezést, a jó modort, az udvariassági szabályok összességét jelenti.
  • Az etikett egy fokkal bonyolultabb, talán a legjobb kifejezés rá a viselkedéskultúra. Ezek olyan illemszabályok, amelyeknek erkölcsi tartalma van.
  • A protokoll pedig napjainkban inkább a hivatalos érintkezések módjának szabályrendszere, amelyek megszabják és átszövik a diplomáciai, politikai, valamint az üzleti életet.

A következőkben azokra a mindennap használatos illem és etikett szabályokra hívom majd fel a figyelmed, amit egy úriembernek feltétlenül illik tudnia, és megfelelően használnia. Ha érdekel, hogy mikor kell egy hölgynek kinyitni az ajtót, milyen virágot vegyél az első randira vagy éppen, hogy utcán a nő melyik oldalán kell menni ahhoz, hogy igazán udvarias legyél, kövesd a cikkeimet!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!
  • 3
    Shares

Előző cikk A magyar bajusz
Következő cikk Közlekedés és illem - Mire figyelj oda a nő mellett?