Magyarország legjobb éttermei egy helyen
A Michelin csütörtökön bejelentette a MICHELIN Guide Hungary 2023-as kiadásában szereplő magyar éttermek listáját.
A Michelin csütörtökön bejelentette a MICHELIN Guide Hungary 2023-as kiadásában szereplő magyar éttermek listáját.
Tizennégy új magyar étterem kapott idén Michelin-ajánlást, valamint nőtt a Bib Gourmand minősítést kiérdemlő, valamint a Zöld csillagos éttermek száma is.
Nem sokkal azután, hogy tavaly novemberben először ragyogott fel vidéken a Michelin-csillag, a Michelin Guide ellenőrei ismét vidéki éttermeket teszteltek.
A francia sztárséf, Guy Savoy 2002-ben nyitott étterme két évtizeden át őrizte státuszát a gasztronómia csúcsán, a legfrissebb Michelin Guide ajánlásai között azonban három csillag helyett már csak kettő áll az étterem neve mellett.
Több mint egy évtizeddel ezelőtt, első magyar Michelin-csillagos étteremként a Costes jelentős mérföldkövet ért el a magyar gasztronómiában, éppúgy, mint most az első vidéki éttermek, amelyek csillagot kaptak.
A tatai Platán Gourmet nemcsak az első hazai vidéki éttermek egyike, amelyet két Michelin-csillaggal ismertek el, de a Pesti István séf által vezetett étteremnek a Michelin Guide mindjárt két csillagot ítélt meg.
Először jelentetett meg étteremkalauzt Magyarország egészéről a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely vidéki magyar éttermeket is kitüntetett a Michelin-csillag minősítéssel.
Idén először Magyarország egészéről jelentet meg étteremlistát a Michelin Guide francia étteremkalauz, amely eddig Magyarországon csak a budapesti éttermekről közölt minősítést.
Ana Ros, a Hisa Franko étterem séfje megtarthatta két Michelin-csillagját Szlovéniában, míg az egy csillagos éttermek száma hatról kilencre emelkedett.
Idén ősszel első ízben jelenik meg a Michelin Guide magyarországi kiadása, amelyben a francia gasztrokalauz önálló desztinációként foglalkozik hazánk legizgalmasabb éttermi kínálatával.
Megjelent a Michelin Guide legújabb listája, amely első ízben ismert el a gasztrokultúra legjobban várt csillagával közel-keleti éttermeket, ezzel pedig Dubaj lett az első úti cél a térségben, amelynek éttermei bekerültek a világhírű Michelin-kalauz étteremajánlójába.
A magyar gasztronómiát bemutató sorozatában a csillagos séfek után most új magyar tehetséget fedezett fel a Michelin Guide: a milliók által követett nemzetközi útikalauz és gasztronómiai iránytű május utolsó napján Kollár Endre séfről és a St. Andrea Restaurantról írt cikket.