cikkek a tagben

koronavírus-járvány


A karantén legnagyobb tanulsága, amit egyetlen párkapcsolat sem kerülhet meg

Tovább olvasom

A világ 10 legélhetőbb városa 2021-ben

Tovább olvasom

Íme, a világ 10 legboldogabb országa 2021-ben

Tovább olvasom

Moderna - vakcina - AstraZeneca - koronavírus

Fél évvel a második oltást követően ugyan jelentősen csökken a Pfizer-vakcina hatékonysága, de a súlyos, kórházi kezelést igénylő megbetegedést még így is képes megakadályozni.

vakcina - egészség - gdpr

Sikerült elhárítani az akadályokat a Szputnyik V koronavírus elleni vakcina Egészségügyi Világszervezet (WHO) általi engedélyeztetése útjából.

A Reacty Digital nyár végi felméréséből kiderül, hogy a járványhelyzet sokak nyaralását befolyásolta, de legtöbben úgy érzik, nem emiatt kellett módosítaniuk a terveiken.

Karikó Katalin - 2021

A tudományos élet paradigmaváltó kutatásait támogató Breakthrough Prizes a világ egyik legnagyobb pénzjutalommal járó tudományos elismerése.

pénzügyek - követeléskezelés

A hitelmoratórium előreláthatóan jelen formájában megszűnik szeptember végén. De mire számíthatnak az adósok, mi fog történni októbertől?

Moderna - vakcina - AstraZeneca - koronavírus

Eredetileg Brown halotti bizonyítványán a halál okaként a stroke-ot és a krónikus tüdőbetegséget jelölték meg. 2021. májusában azonban frissítették az okmányt, és Covid-19 tüdőgyulladásra javították a halálokot.

vakcina - egészség - gdpr

A két Pfizer-oltás után a védelem egy hónap elteltével 88 százalék volt, öt-hat hónap elteltével azonban 74 százalékra csökkent. Az AstraZeneca esetében pedig 77 százalékról 67 százalékra csökkent négy-öt hónappal a második oltás felvétele után.