Ultrakönnyű, titániumból készült karórát dobott piacra a Zenith

Szász Nóri Szász Nóri | 2024.02.18 | Férfi karóra | Olvasási idő: 3 perc
Ultrakönnyű, titániumból készült karórát dobott piacra a Zenith

A titán könnyű súlyának köszönhetően az elmúlt 10 évben egyre népszerűbb anyaggá vált az óragyártók körében. Most a Zenith a közkedvelt Chronomaster Sport modelljénél vetette be ezt az anyagot, hogy könnyed viseletet nyújtson az új időmérő a rajongóknak.

A Chronomaster termékcsalád új tagjának legfigyelemreméltóbb tulajdonsága, az anyag, amelyből a karóra készült.Míg számos márka csak nemrégiben kezdett el titániummal dolgozni, a Zenith valójában az éllovasok közé tartozott, már ami a titánium felhasználását jelenti, olyannyira, hogy már az 1980-as években használta azt időmérőiben, többek között olyan modellekhez, mint az ikonikus El Primero.

Az új Chronomaster Sport kollekció vékonyított formavilága tökéletesen kiemeli a Grade 5 titán szürke tónusait, amit a csiszolt felület még tovább hangsúlyoz.

A 41 mm széles és 13,8 mm vastag tok, plusz a szíj a Zenith szerint összesen 105 grammot nyom, vagyis 30 százalékkal könnyebb, mint az acél Chronomaster Sport.

Ezen felül a titánium változat új számlapot is kapott: a szürke különböző árnyalatait használják a klasszikus háromszínű segédszámlapokhoz. Belül a jól ismert El Primero 3600 kronográf kaliber található, egy nagyfrekvenciás, 5 hertzes, 60 órás járástartalékkal rendelkező szerkezet, amely a zafír hátlapon keresztül látható.

Nem a ’80-as évekbeli titán El Primero az egyetlen olyan vintage modell, amely hatással volt az új Chronomaster Sport Titanium formatervére. Az óra nemhogy a márka egy korábbi modelljéből, hanem egyenesen három másik ikonikus darabból merít, ami a lünetta kialakításában, az antracit, szürke és ezüst színű trikolor indexekben, valamint a csiszolt szíjban mutatkozik meg.

Zenith - Titanium - Chronomaster Sport - férfi karóra

Kép: Zenith

„Ez a Chronomaster Sport nagyszerű példája annak, hogy a Zenith múltját a jelenbe és remélhetőleg a jövőbe is átültetjük”

– mondta Laurence Bodenmann, a Zenith örökségéért felelős igazgató. „Olyan ikonikus vintage modelleken alapul, mint az A277, az El Primero előtti modell, az A386, amely a Chronomaster vonal mintájául szolgált, és a Deluca. Mindhárom modell stílusjegyei hozzájárulnak egy olyan karóra megalkotásához, amely nem pontos másolat, hanem talán egy jövőbeli ikon.”

Az új titán modell mellett a Zenith a Chronomaster Sport kollekcióhoz egy új szíjcsaládot is piacra dobott, amely tartós és rugalmas FKM gumiból készült (amelyet a gumi arany standardjának tartanak, mivel képes ellenállni a szélsőséges hőnek és a vegyi anyagoknak), és négy színben kapható: fekete, kék, zöld és fehér.

A teljesen új Chronomaster Sport Titanium ára titán szíjjal 11 800 dollár, gumiszíjjal pedig 11 300 dollár.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!