Kalapács alatt Schwarzenegger egykori, 1977-es Mercedes-Benz Unimogja

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2023.12.20 | Sebesség | Olvasási idő: 2 perc
Kalapács alatt Schwarzenegger egykori, 1977-es Mercedes-Benz Unimogja

Arnold Schwarzenegger az évek során bebizonyította, a garázsában megforduló autóknak legalább olyan nagyívűnek kell lenni, mint filmjeinek. Hamarosan újra kalapács alá kerül az egyik legizgalmasabb modell, ami valaha a legendás színész birtokában volt.

Az 1977-es, 2012-ben teljeskörűen felújított Mercedes-Benz Unimog U1300 SE a feljegyzések szerint 2012 és 2014 között volt Schwarzenegger tulajdonában, az átalakítás során a robosztus autót teljes mértékben az ő igényeire szabták.

Schwarzeneggerről ismert, hogy imádja a Hummert, de ez nyilvánvalóan nem az egyetlen látványos jármű, amely helyet kap a szívében. Az Unimog, egy masszív teherautó, amelyet a 40-es évek óta gyártanak, talán nem annyira ismert, de könnyen látható, miért tetszhetett meg az színésznek.

A teherautó masszív külső része ezüst színű fényezést kapott, fekete lökhárítóval, sárvédőkkel és hátulra szerelt rolókkal van ellátva. A belső térben fekete bőr üléseket, hátsó kamera rendszert és egy Blaupunkt sztereó rendszert találni. Azonban a kulcsfontosságú részlet Arnold Schwarzenegger aláírása, amelyet a műszerfal közepén kapott helyet.

A motorháztető alatt egy turbódízel 6,4 literes sorhatos motor és 320 lóerő rejlik, a motor jó állapotban kell legyen a helyreállításnak köszönhetően, és élete során kevesebb mint 2,700 mérföldet futott.

Schwarzenegger Unimogja a jövő hónapban kerül kalapács alá a Barrett-Jackson éves Scottsdale árverésén a WestWorld-ben. A teherautóra nincs becsült összeg megadva, és a licittel eladásra kerül, tehát lehet, hogy jó áron hozzájuthatsz, bár erre nem fogadnánk, figyelembe véve az előző tulajdonosát.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!