Denzel Washington öltheti magára Hannibál vértezetét a Netflix történelmi filmjében

Kovács Patrik Kovács Patrik | 2023.11.15 | Film | Olvasási idő: 3 perc
Denzel Washington öltheti magára Hannibál vértezetét a Netflix történelmi filmjében

Az Oscar-díjas amerikai színész, Denzel Washington az ókori karthágói hadvezért, Hannibált formálhatja meg Antoine Fuqua közelgő kosztümös drámájában, mely a legnagyobb streamingszolgáltató zászlaja alatt készül.

Denzel Washington és a Kiképzés jeles rendezője, Antoine Fuqua az utóbbi tíz évben is intenzív munkakapcsolatot ápolt: együtt készítették például A védelmező című akcióthrillert és folytatásait. Az alkotópáros közösen épített életműve most újabb izgalmas tétellel bővül: a legendás karthágói hadvezér, Hannibál életéről forgatnak grandiózusnak ígérkező történelmi drámát – jelentette a Deadline.

A mozi a Netflix zászlaja alatt készül, forgatókönyvét pedig az a John Logan szerzi, aki már komoly tapasztalatot halmozott fel a műfajban: ő felelt a 2000-ben bemutatott Gladiátor szkriptjéért is, miközben olyan nívós munkák fűződnek még a nevéhez, mint Az utolsó szamuráj, az Aviátor vagy a Rango.

Julius Caesar és Nagy Sándor mellett az ókor legnagyobb hadvezéreként szokás emlegetni az ősi katonacsaládból származó karthágói stratégát, akit a történelmi emlékezet leginkább a második pun háború során véghez vitt haditetteiről ismer. Zsenialitását és merészségét dicséri, hogy Hannibál nem hajón, hanem szárazföldön indult meg Itália felé, ezzel alaposan meglepve a rómaiakat. A hadvezér az Alpokon át közelítette meg Rómát, a kegyetlen vesszőfutás azonban megtizedelte a hadseregét, de még így is számos győzelmet aratott a második pun háború során, rettegésben tartva az ókor leghatalmasabb birodalmát.

A készülő történelmi eposz cselekménye pedig épp ezt az időszakot fogja felölelni. Fuqua saját produkciós cége, a Hill District Media gyártja majd a produkciót, mely témáját és ambícióit tekintve leginkább Ridley Scott hamarosan mozikba kerülő Napóleonjához hasonlít. Ha már Scott nevét említettük, még egy apró érdekesség: Denzel Washington a már említett Gladiátor második epizódjában is szerepelni fog, és már azt is tudjuk, milyen karaktert formál majd meg.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!