Itt kezdődik a hamisítatlan Bloody Mary

Bloody Mary

A história szerint a Bloody Mary receptjét Fernand Petiot alkotta meg 1921-ben, Párizsban.

Az azóta eltelt több mint egy évszázad alatt két dolog maradt állandó: a vodka és a paradicsomlé. A sok fűszer és a paradicsomhoz párosítható sokfajta íz ugyanis olyan szabadságot ad, hogy szinte mindenki másképp készíti el, nincs két egyforma receptúra.

A hamisítatlan Bloody Mary egyszerűen elkészíthető, ízeit tekintve mégis komplex ital

Fernand Petiot szerint az első két vendég, akinek elkészítette az italt, Chicagóból érkezett Párizsba, ők meséltek neki a Bucket of Blood nevű bárról, ahol állítólag dolgozott egy pincérnő, akit mindenki csak Bloody Marynek hívott. Az egyik vendég azt mondta, rá emlékezteti az ital, így ragadt a paradicsomos koktélra a név. Petiot később az Egyesült Államokba költözött, ahol a vendégek kérése szerint készítette egyre fűszeresebbre az eredeti receptet. Az első Bloody Mary elkészítésére természetesen más is bejelentkezett, George Jessel szerint őt illeti ez a cím, bár Petiot elmondása szerint amikor átvette a receptet, az nem volt más, mint vodka és paradicsomlé. Nos, ha név és a recept eredete ellentmondásos is, a hamisítatlan Bloody Mary alapja évtizedek óta változatlan, a legjobb Bloody Mary recept pedig egyben a legegyszerűbb Bloody Mary is.

Vissza az alapokhoz

Az eredeti, szesztilalom utáni idők Bloody Mary receptje nem állt másból, mint paradicsomlé, vodka, citromlé, Worcestershire szósz és Tabasco.

Friss alapanyagok

Zöldséglékeverék helyett százszázalékos paradicsomlevet használj, a kiegyensúlyozott alapért. Facsarj friss citromlevet, hogy elkerüld a boltban vásárolt koncentrátumok esetleges mellékízét és válassz minél jobb minőségű vodkát az italhoz.
Fűszerezd saját ízlésed szerint

A Bloody Mary alapreceptje a következő:

  • 4cl Vodka
  • Só, bors
  • Worchester szósz
  • Tabasco
  • 1cl citromlé
  • Paradicsomlé

Tedd shakerbe a hozzávalókat, rázd össze és fűszerezd kedvedre, saját ízlésed szerint, majd jöhet a díszítés. Torma, frissen őrölt bors, bazsalikom, citromkarika, olajbogyó – csak ne ess túlzásokba. Ahogy Piszkos Harry mondta egyszer, “az embernek ismernie kell a korlátait.” Fogyaszd felelősséggel.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!