Másfél év után újranyit a legendás Gundel

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2021.12.09 | Gasztró & Utazás | Olvasási idő: 3 perc
Másfél év után újranyit a legendás Gundel

Másfél év után, újragondolt koncepcióval, megújult étlappal és belső kialakítással, de az eredeti receptekkel, december 8-án újra megnyitotta kapuit a Gundel.

A 127 éves étterem életében új fejezet kezdődik, a mai Gundel visszatér az eredeti küldetéshez, amely szerint „a Gundel mindenkié”!

“Jó minőségű alapanyagból könnyű rosszat főzni, de rosszból sosem lehet jót”

– vallotta Gundel Károly, akinek neve már életében fogalommá vált. A legnagyobb magyar vendéglős volt, akit Magyarország adott a világnak. Mindent megtett azért, hogy még többet és jobbat kínáljon, sikere mégsem vakította el, az 1894-ben megfogalmazott Gundel-minőséget pedig azzal garantálta, hogy saját elveiből sohasem engedett.

Gundel Károly nem volt szakács. Vendéglátós és vérbeli házigazda volt, a szó legmagasztosabb értelmében. Bátor és páratlan újító, egy reformer, miközben tálcán kínálta lelkét és legjobb tudását mindenkinek, aki megtisztelte őt jelenlétével, úttörő munkájával pedig felhelyezte Magyarországot a világ gasztronómiai térképére.

újranyit a Gundel

Kép: Gundel

A Gundel kávéház és étterem egyben, ahová már reggel 9 órától be lehet ülni egy kávéra, egy reggelire, egy jó beszélgetésre vagy egy üzleti tárgyalásra, napszaktól függetlenül. Emellett a karzaton megtalálható az éttermi kínálat vacsoraidőben, klasszikus szervizzel, híres Gundel kínálattal, Zsolnay porcelánon és ezüst evőeszközökkel, főúri terítéssel szervírozva. A zenés hangulatról női zenekar gondoskodik, akik egy valódi fiákerről muzsikálnak.

A megújuló Gundel Nemzeti 11 válogatása Gundel Károly előtt tiszteleg, olyan hungarikumnak számító fogásokkal, mint „A” gulyás, paprikás csirke, bakonyi szelet, Feszty-bifsztek, a fogas Kárpáti-módra, somlói galuska és a Rákóczi-túrós.

A Danubius Hotels tulajdonában álló étterem vezetését az Eventrend-csoport vette át. A feladatot pedig, miszerint élesszék fel a legendás étterem eredeti küldetését és a Gundel hagyományaira építve gondolják újra a missziót, Wolf András corporate séf és Moldován Viktor pedig executive séf kapta.

A Gundel. Mindazon értékeket magában hordozza, amiért szeretünk vendéglőbe járni, amit szeretünk érezni, miközben rohanó dolgozókból, elfoglalt vállalkozókból tiszta örömmel fogadott vendégekké válunk.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!