Mindenki eladó

Mindenki eladó

A kérdőív eredménye szerinte a nők először az arcunkat és a testünket nézik meg rajtunk. Továbbá az ápoltságtól, öltözködéstől és a testünk sporttal való barátságától leszünk igényesek.

Be kell látni, hogy mindannyian értékesítők vagyunk. A legértékesebb árunk pedig önmagunk. Ha ezt nem teszed, nagyon csúnyán lemaradsz. El kell adni magunkat a főnökünknek, a vendégeinknek, a tanítványaidnak, a következő barátnődnek, de még az ő anyjának is. Óriási hátrányba kerül, aki már a „csomagolásnál” elszúrja. Az ápoltság, a jól öltözöttség, és a jó megjelenés megbízhatóságot, magabiztosságot sugall, és ezzel megágyaz a későbbi kommunikációnknak.

Ebben az értelemben az eladás szó nem rossz, ha megkéred az árát. Lehet csajozni egy lepukkant kocsmában, de egy elit szórakozóhelyen is. Kinek mi a célja, kinek mihez van stílusa.

Schiffer Miklós előadásán hallottam a következőt: Nincs jó vagy rossz stílus. Stílus vagy van, vagy nincs.

A legmélyebb tisztelettel ezt megcáfolnám. A stílus szó jelentése jelen esetben: Gondolataink, érzéseink, szándékaink kifejezése az öltözködésünkkel.
Amikor az ember odaáll az üzletben, legyen az a legmenőbb olasz, vagy a legolcsóbb angol turkáló, választani fog. Mégpedig az előbb felsoroltak szerint. Lényegtelen, hogy mennyi pénz van a zsebében, mert az önkifejezés számít.
Van, aki szegény, és szegényként könyveli el magát. Ezzel a leértékeléssel nagymértékben csökkenti az eladhatóságát. Nincsenek nagyravágyó tervei, mert nem képes birtokolni azokat és a következményeit. Meglátszik a testtartásán, a tekintetén és a ruházatán is. Pl.: mackóalsó, bőrdzseki, makkos cipő = rossz stílus. De amikor ő reggel odaállt a szekrény elé, akkor ő ezt összerakta, mégpedig a stílusa szerint!

Ugyanakkor, ismertem olyan srácot, aki használt ruhákból öltözött és mindenki végigmérte, mert jó volt. Egyben volt az egész, a színek az anyag, a formák, mind passzoltak a személyiségéhez, ezáltal volt egyedi és emlékezetes.

A választás a miénk, a képet mások „élvezik”.

Találd meg a stílusod, különböztesd meg magad! Tiszteletet fogsz kapni és sokkal több önbecsülést. Nem elég, elhinni magadról, hogy te fontos ember vagy/leszel, meg is kell mutatnod! Az öltözködésednek mindig célja van, még ha nem is agyalsz rajta.

Képzeld el magad az ideális helyzetedben. Pénz, emberek, rang, stb. Most pedig nézz végig magadon! Az az ember így öltözne?

Mindenki eladó. A kérdés, hogy ki tudja megfizetni?

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!

Címkék: