Kultúra


Aki nem lép egyszerre, lólépésben disszidál estére

Tovább olvasom

Iggy Pop, Cher és Rita Ora Bryan Adams kamerája előtt – így készül az ikonikus Pirelli naptár

Tovább olvasom

Ha elfordítod a fejed, te is ugyanolyan bűnös vagy – erre tanítanak a Nickel-fiúk

Tovább olvasom

British Museum - London

Az 1999-ben megtalált korongot a 20. század legfontosabb régészeti leletei között tartják számon.

Banksy - aukció - rekord

Három évvel ezelőtt 1,042 millió fontért kelt el Banksy egyik leghíresebb művének akrilfestékkel készült reprodukciója, amely nem sokkal később félig bedarálta magát.

Kiss Miklós - NFT

Kiss Miklós az első magyar művész volt, aki 2019-ben a dél-koreai Gwangju Design Biennale főpavilonjában mutatta be a betű-arcvonásokkal ellátott emogramokat, most pedig egy újabb területen válhatott elsővé: az emogram NFT-ket saját piacterén értékesíti. Erről kérdeztük az alkotót.

Beatles - Paul McCartney - 2021

A rocktörténet egyik legsikeresebb együttese már több mint 50 éve feloszlott, Paul McCartney, John Lennon, George Harrison és Ringo Starr a saját útján indult tovább, de a szakítás miatt sok rajongó mindeddig főleg McCartneyt hibáztatta. A zenész most tiszta vizet öntött a pohárba.

Kieselbach Galéria - őszi árverés - 2021

A 38 évesen elhunyt festőnő életművéből alig több mint egy tucat festmény ismert csak a szakértők előtt.

Art Market Budapest - 2021

Négy kontinensről 120 galéria, intézmény és művészeti projekt mutatja be több mint 500 magyar és nemzetközi képzőművész és fotográfus több ezer munkáját a 11. Art Market Budapest kortárs képzőművészeti vásáron.

Beethoven - mesterséges intelligencia

Beethoven életének utolsó éveiben egy újabb zenemű írásába kezdett, befejezni azonban már nem volt lehetősége, csupán a vázlatokig jutott.

Kaberé - Vígszínház - 2021

“Az előadás legfontosabb szimbóluma egy vonat, amelyre fel lehet szállni, alá lehet ugrani, vagy itt is lehet maradni… Hogy ki mit választ és miért, erről szól a Kabaré” – mondta a rendező.