Paul Smith csíkosra fazonírozták ezt az 1965-ös Porsche 911-et

Szász Nóri Szász Nóri | 2018.07.15 | Sebesség | Olvasási idő: 3 perc
Paul Smith csíkosra fazonírozták ezt az 1965-ös Porsche 911-et

Sir Paul Smith angol divattervező ikonikus csíkos mintájával vált világhírűvé, a 911 pedig talán a Porsche egyik legnépszerűbb modellje – és hogy mi történik, ha a kettő találkozik? Íme! A Porsche fennállásának 70. évfordulója alkalmából, a hétvégén a Goodwood Festival of Speed rendezvényén villantotta meg játékos csíkjait ez az 1965-ös Porsche 911, mely a Paul Smith márka és a Sports Purpose közös alkotása.

Divatos tuningot kapott ez az 1965-ös Porsche 911. Régi autókat kikupálni nem új keletű mutatvány, ám ennél a Porsche-nál ahelyett, hogy a belső alkatrészeket, a motort, sebváltót vagy az üléseket cserélték volna valami extrémebbre, főként az autó megjelenésre fókuszáltak az átalakítás során: kívül-belül Paul Smith ikonikus Aritst Stripe mintájával ruházták fel. A színes-csíkos karosszéria azonnal magára vonzza a tekintetet, de a szemkápráztató festés nemcsak a 911 külsején jelenik meg, hanem belül is éppolyan pompázatosan vibrál a padlótól a plafonig. A bukókeretet sötétzöldre festették, hogy passzoljon az autó elejéhez, míg a versenyüléseket tűzálló, petróleum kék anyaggal borították. Igazán angolos csemege az autó balsafa „917” stílusú sebváltója, amit Paul Smith maga írt alá. Először a vintage sportautók felvonulásán, a Le Mans Classic versenyen száguldott színes nyílként a Porsche 911.

A Porsche nem a tervező első kiruccanása az autók világba. Korábban egy Land Rover Defender – Paul Smith nagy rajongója az angol autómárkának és a modellnek, több is volt neki belőle az évek folyamán – modellt kapott ajándékba a márkától, melyet 27 különböző színű panelből a divatguru ízlésének és igényeinek megfelelően építettek meg.

Az autó James Turner, a Sports Purpose – a legendás garázs, amely régi Porsche modellek átalakítására specializálódott – alapítójának és igazgatójának személyes projektje volt.

„Mindig is nagy Paul Smith rajongó voltam, és még mindig emlékszem arra, amikor megvettem az első Paul Smith pulóverem és farmerem – valójában még mindig megvannak!” – meséli Turner a projekt hátteréről. „Abszolút lenyűgöz a végeredmény, és remélem, hogy a Paul Smith, a Porsche és az autóversenyek rajongói világszerte örömmel látják majd az egyedülálló Artist Stripe egyenruhás műalkotást az utakon.”

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!