prevenció

prosztata - prosztatarák - férfi egészség - online férfimagazin

2040-re megduplázódhat a prosztatarákos megbetegedések száma

Világszerte megduplázódhat a prosztatarákkal diagnosztizált férfiak száma, ami a legfrissebb előrejelzések szerint 2040-ig évente 2,9 millió főt jelent, a halálozási arány pedig várhatóan 85 százalékra emelkedhet egy olyan daganatos megbetegedés következtében, ami időben felismerve jó eséllyel gyógyítható lenne – mutat rá a Lancetben megjelent tanulmány, amelyet az Európai Urológus Társaság éves kongresszusán ismertettek. 

alacsony tesztoszteronszint - egészség - online férfimagazin

A szívroham egyik legalattomosabb kockázati tényezője

A szívroham jól ismert kockázati tényezői, mint például a magas vérnyomás, magas koleszterinszint, elhízás, cukorbetegség, dohányzás, tartós stressz, túlzott alkoholfogyasztás vagy a mozgásszegény életmód mellett egy friss kutatás egy új, ráadásul minden eddiginél alattomosabb kockázati tényezőre hívja fel a figyelmet.

lapos has - probiotikum - egészség - online férfimagazin

Évente több ezer férfi hal meg a macsó attitűd miatt

Magyarországon hal meg évente a legtöbb ember vastagbélrákban lakosságarányosan, pedig a betegség megelőzhető és szűrhető. Kutatások szerint a magyarok a vizsgálattól félnek, valamint a tradicionális férfi szerepfelfogás is visszatartja őket a szűrővizsgálattól, pedig ez a betegség, ha időben észreveszik, nagy eséllyel gyógyítható.

reflux - tünet - kezelés

4 tünet, amiről nem is gondolnád, hogy refluxot jelezhet

A reflux (nyelőcső reflux vagy GERD) az egyik leggyakrabban előforduló emésztési probléma. Ha a nyelőcsőben maró, égő érzést tapasztalsz, fokozódó nyálelválasztásra vagy gyomorégésre leszel figyelmes, akkor valószínűleg téged is érint a betegség. Vannak azonban a refluxnak olyan tünetei is, melyekről kevesebb szó esik.