cikkek a tagben

pandémia


Íme, a világ 10 legboldogabb országa 2021-ben

Tovább olvasom

A Zoom-fáradtság valós veszélyt jelent, de tehetsz ellene

Tovább olvasom

A kiégés nem válogat: Van miért aggódni a vezetés jövője miatt

Tovább olvasom

Moderna - vakcina - AstraZeneca - koronavírus

Fél évvel a második oltást követően ugyan jelentősen csökken a Pfizer-vakcina hatékonysága, de a súlyos, kórházi kezelést igénylő megbetegedést még így is képes megakadályozni.

A Reacty Digital nyár végi felméréséből kiderül, hogy a járványhelyzet sokak nyaralását befolyásolta, de legtöbben úgy érzik, nem emiatt kellett módosítaniuk a terveiken.

Karikó Katalin - 2021

A tudományos élet paradigmaváltó kutatásait támogató Breakthrough Prizes a világ egyik legnagyobb pénzjutalommal járó tudományos elismerése.

Moderna - vakcina - AstraZeneca - koronavírus

Eredetileg Brown halotti bizonyítványán a halál okaként a stroke-ot és a krónikus tüdőbetegséget jelölték meg. 2021. májusában azonban frissítették az okmányt, és Covid-19 tüdőgyulladásra javították a halálokot.

vakcina - egészség - gdpr

A két Pfizer-oltás után a védelem egy hónap elteltével 88 százalék volt, öt-hat hónap elteltével azonban 74 százalékra csökkent. Az AstraZeneca esetében pedig 77 százalékról 67 százalékra csökkent négy-öt hónappal a második oltás felvétele után.

Bécs - koronavírus-járvány - 2021. szeptember

Az új rendelkezés értelmében szeptember elsejétől a PCR-tesztek érvényességi ideje az eddigi 72 óráról 48 órára, míg az antigén gyorsteszteké 48 óráról 24 órára csökken.

Budapest Airport - 2021

A júliusi több mint félmilliós utasszám a júniusban mért adatok duplája, a forgalom elérte a 2019-es rekordév júliusi forgalmának 34 százalékát.