Microsoft

microsoft - elbocsátás

Megválasztották az év globális CEO-ját

2023 minden kétséget kizáróan a mesterséges intelligencia éve volt, és egyetlen nagy technológiai vállalat sem vetette bele magát annyira ebbe a trendbe, mint a Microsoft. A CNN idén is megválasztotta az év globális vezérigazgatóját, aki idén ezért a Microsoft vezetője, Satya Nadella lett. 

ChatGPT - OpenAI - mesterséges intelligencia - GPT-4

Sam Altman mégis visszatér az OpenAI élére

A mesterséges intelligencia fejlesztésével foglalkozó vállalat CEO-ját azért menesztették, mert az igazgatótanács kifogásolta a kommunikációs stílusát, és a cégvezető képességeiben is megrendült a bizalmuk.

microsoft - elbocsátás

Aggasztó adatokat közölt a Microsoft

Az idei év egyik legnagyobb durranása kétségtelenül a mesterséges intelligencia térhódítása. Bár egyelőre úgy tűnik, nem veszi át felettünk az uralmat és a munkánkat sem látja el feltétlenül jobban, az biztos, hogy az emberiség rendelkezésére álló vízkészlet egy jelentős része megy el a technológia fejlesztésére.

microsoft - elbocsátás

Így lehet empátiával 10 ezer embert elbocsátani

A 2023-as év nem lesz egyszerű gazdasági szempontból, és fel kell készülni arra, hogy sok cégnél létszámleépítések lesznek. Ezt lehet kíméletesen, vagy lelketlenül, az emberi tényezőt teljes mértékben ignorálva végrehajtani. A