A zavaró izzadás

Izzadás

Közeleg a nyár, egyre többeknél jelentkezik egy olyan probléma, ami esetenként nagyon kellemetlen tud lenni: a fokozott izzadás. Mennyire zavaró, ha egy társasági eseményen, vagy akár egy üzleti megbeszélésen láthatóan átázik valakinek az inge!? A panasz elsőként és leggyakrabban a hónaljaknál jelentkezik.

Az izzadás mértéke nagymértékben függ a környezeti tényezőktől és az egyén adottságaitól, egyeseknél ez normális környezeti viszonyok között is kóros mértéket érhet el. A felnőtt lakosság mintegy 3%-a szenved ettől a problémától. Mindkét nemben előfordul, férfiaknál gyakoribb. Serdülőkorban a panasz lényegesen gyakrabban fordul elő, jelentős része a tinédzsereknek problémásnak érzi izzadását, mely miatt társaik akár megbélyegzik őket.

A hónalji verejtékezés problémájának tüneti kezelésére a különböző helyi izzadásgátlók, deodoránsok valók.

Oki kezelést a verejtékmirigyek beidegzésének bénítása jelenti botulinum toxin nevű anyaggal, mely meggátolja az ingerület átvitelét az idegvégződés és a verejtékmirigyek között. Gyakorlatilag bárkinél elvégezhető, és mellékhatása sincsen.

A beavatkozás során bőrbe adott injekciókkal juttatjuk be az anyagot a kívánt helyre. Hónalji izzadás megszűntetése mintegy 10 ponton beadott injekciót jelent. Tenyéri, talpi izzadás is hatékonyan szűntethető meg ezzel a módszerrel. Az injekciók hatása néhány nap alatt kialakul és kb 6 hónapig tart, ezt követően megismételhető. Tehát a legcélszerűbb az izzadásgátlást nyár előtt elvégezni, így a meleg hónapokban végig kitart a hatás.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!