Verstappen történelmi sikerét nehéz lesz felülmúlni

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2023.11.27 | Sebesség | Olvasási idő: 2 perc
Verstappen történelmi sikerét nehéz lesz felülmúlni

A már háromszoros világbajnok Max Verstappen, a Red Bull holland versenyzőjének rajt-cél győzelmével zárult az idei Forma-1 szezon vasárnap, az Abu-Dzabi Nagydíjon. A 26 éves pilóta így ebben az idényben 22 futamból rekordot jelentő, 19-et megnyert, pályafutása során pedig 54. győzelmét aratta, amellyel harmadik az örökranglistán.

Max Verstappen és a Red Bull sikere a Forma-1 történetének eddigi egyik legsimább győzelme, a pilóta a Yes Marina pálya célvonalán is játszi könnyedséggel haladt át, ezzel pedig az örök ranglista harmadik helyén áll a hétszeres világbajnok Lewis Hamilton (103), valamint az F1-legenda Michael Schumacher (91) mögött.

Verstappen az első perctől az utolsóig vezetett és sorban a negyedik győzelmét aratta Abu Dhabiban.

A szezon során szintén rekordot jelentő, 575 ponttal – és a legnagyobb különbséggel zárva a bajnokságot 290 ponttal társa, Sergio Perez előtt – talán nem meglepő, hogy Verstappen az utolsó verseny után érzelmektől túlfűtötten nyilatkozott.

„Inkább érzelmekkel teli volt ez a futam” – mondta Verstappen a riportereknek. „Ez hihetetlen szezon volt. Az utolsó körnél magával ragadtak az érzelmek, ez volt az utolsó alkalom, hogy a kocsiban ültem, ami természetesen sokat adott nekem. Nehéz lesz hasonlót véghez vinni vagy ezt az eredményt felülmúlni. Nagyon élveztük ezt az évet” – tette hozzá.

A Red Bull hat versennyel a szezon vége előtt, már a szeptemberi Japán Nagydíjon biztosította egymást követő második konstruktőri bajnoki címét az autóval, amit minden idők egyik legjobb autójának tartanak és amivel sikerült a tavalyi sikert is felülmúlni, amikor 22 versenyből 17-et nyertek meg. Verstappenre se kellett sokat várni, fölénye akkora volt, hogy harmadik világbajnoki címe már október elején biztossá vált.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!