Már euróban értékesítik Magyarországon a Volkswageneket

Kovács Patrik Kovács Patrik | 2023.09.23 | Gazdaság | Olvasási idő: 2 perc
Már euróban értékesítik Magyarországon a Volkswageneket

Csak nemrég derült ki, hogy a Porsche Hungária által értékesített új autók jelentős részét már a napi euró árfolyam alapján értékesítik.

A Portfolio.hu vette észre, hogy a Porsche Hungária új autói közül már csupán az Audikat árulják forintban, a többi gépjárművet a napi euró árfolyam alapján értékesítik. A lap egy pár nappal ezelőtti Facebook-bejegyzésben szúrta ki a változást.

A gépjárművek ajánlott vételárának meghatározása euróban történik. Az itt feltüntetett forint árak csak tájékoztatásra szolgálnak, és azok a napi euró-forint árfolyam alapján naponta frissítésre kerülnek”

olvasható a szóban forgó posztban. A Portfolio.hu kérdésére a Porsche Hungary a következőt nyilatkozta a témával kapcsolatban: „2022. december 12-én a Volkswagen-személyautók, a Skoda, a Seat és a Cupra márkák átálltak az euróalapú értékesítésre, az Audi és a Volkswagen-haszonjárművek esetében viszont megmaradt a forintalapú értékesítés. Ez egy gazdasági döntés volt részünkről.”

Szót ejtettek az euró elszámolás technikai részleteiről is: közölték, ügyfeleik jelenleg is forintban fizetnek a gépjárművekért, azok ára ugyanakkor euróban van fixálva. Amikor egy kliens autót rendel, akkor azt eurós áron teszi meg, átvételkor pedig forintban fizet.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!