Gazdaság

Yettel TV 2023

Részesedést szerzett a magyar állam a Yettel Magyarországban

Az ügylet tovább gyarapítja a magyar állam vagyonát és szerepvállalását a stratégiai jelentőséggel bíró telekommunikációs ágazatban, valamint a részvénycserének köszönhetően a hazai telekommunikációs ágazat piacvezető szereplői közül kettőben is kisebbségi részesedésre tesz szert.

UBS - Credit Suisse - egyesül Svájc két legnagyobb bankja

Vészforgatókönyv: a svájci bankfelvásárlás első részletei

Svájc két legnagyobb bankja hivatalosan is megállapodott: a UBS 60 százalékkal a piaci ár alatt megvásárolja gyengélkedő riválisát, a Credit Suisse-t egy sürgősségi mentőügylet keretében, amelynek célja a pénzpiaci pánik és a bankválság megfékezése, amelyet a két amerikai bank csődje okozott a hónap elején.

euróövezet - infláció - történelmi csúcs

Enyhült az infláció az euróövezetben

Az Eurostat végleges adatai szerint februárban az előzetes becslésnek megfelelően 8,5 százalékra csökkent az éves infláció az euróövezetben a januári 8,6 százalékról, miután októberben még rekordszinten, 10,6 százalékon állt.

történelmi mélyponton a forint

Csütörtök reggelre erősödött a forint

Csütörtök reggelre erősödött a forint a főbb devizákkal szemben az előző esti árfolyamához képest a nemzetközi devizakereskedelemben. A forint ezzel részben korrigálta előző napi jelentős árfolyamvesztését.

újabb bankcsőd - amerika - signature bank

Újabb amerikai bank húzta le a rolót

A további bankválság megakadályozására hivatkozva az amerikai szövetségi szabályozó testület vasárnap bezárta a kriptoipar egyik legnagyobb hitelezőjét, a New York-i székhelyű Signature Bankot.