Másodjára is meglovagolja a homokférget Timothee Chalamet a Dűne 2 új előzetesében

Szász Nóri Szász Nóri | 2023.07.01 | Film | Olvasási idő: 3 perc
Másodjára is meglovagolja a homokférget Timothee Chalamet a Dűne 2 új előzetesében

November 3-án érkezik a Dűne második része, amíg pedig a rajongók várakoznak, nincs is jobb módja a kedélyek borzolásának és a várakozás fokozásának, mint egy második előzetes.

Ezúttal három percnyi akciót és drámát láthatunk a filmből, és az újonnan érkező sztárok, így Christopher Walken és Austin Butler is felbukkannak benne.

Tovább folytatódik a mozivásznon Frank Herbert ikonikus története, ezúttal Denis Villeneuve tolmácsolásában.

Kimondottan jó döntés volt, hogy érvényre jutott a rendező elképzelése, és nem próbálták meg egyben letolni az egész filmet, hanem legalább két részletben dolgozzák azt fel. Ráadásul a Deadline értesülései szerint Villeneuve egy harmadik részt is szeretne, így a Dune: Messiah című film kerekítené le a sztorit, ám a produkció még nem kapott zöld lámpát a stúdiótól (valószínűleg megvárják a második rész eredményeit).

Természetesen a folytatásban visszatérnek a főszereplők, így Timothee Chalamet és Zendaya, akik erőiket egyesítve küzdenek a Harkonnenek elnyomása ellen, miközben a csatamezőn kívül is egymásra találnak.

„Ez a világ több, mint kegyetlen. Évtizedek óta harcolok a Harkonnenek ellen; a családom évszázadok óta harcol ellenük, és apámmal együtt lemészárolták őket is” – hangzik el a filmben Paul Atreides szájából. Ugyan az Arrakis bolygó helyi lakosai, a fremenek gyanakodva és bizonytalanul fogadják a menekülteket, Paul meggyőzi őket szándékaik tisztaságáról, miután meglovagol egy homokférget. Miközben a Harkonnenek ellen küzdenek, Paulnak saját sorsával is meg kell birkóznia, hiszen úgy hiszik, hogy ő a Kwisatz Haderach, egy mindenható, tisztánlátó lény, aki megmentheti a világot. A csúcspontot jelentő csatában összecsap Butler Feyd-Rautha Harkonnenje, Stellan Skarsgard Harkonnen bárójának unokaöccse, Arrakis örököse és Paul Artreides. A trailerben először láthatjuk Christopher Walkent IV. Shaddam császárként és lányát, Irulan hercegnőt is, akit Florence Pugh alakít.

A Dűne második részében Léa Seydoux mint Lady Margot, egy Bene Gesserit jelenik meg, Souheila Yacoub pedig egy fremen harcost alakít. Chalamet és Zendaya mellett visszatér a szereplőgárdába Rebecca Ferguson, Javier Bardem, Josh Brolin, Skarsgård, Dave Bautista, Charlotte Rampling és Stephen McKinley Henderson is.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!