Ennyit keres a legjobban fizetett magyar cégvezető

gazdaság - pénzügyek - magyarok - külföldi bank - online férfimagazin

2022 komoly kihívásokat hozott a magyar vállalatoknak, a háború hatásai mellett többek között az inflációval, a hektikusan mozgó devizaárfolyamokkal és a masszív kormányzati elvonásokkal is meg kellett küzdeni, ennek ellenére sok vállalatnál sikeres év volt a tavalyi, ez pedig a felsővezetők javadalmazásában is jól nyomon követhető – írja a Portfolio összegezve a listát, amelyet a magyar tőzsdei cégek legjobban fizetett cégvezetőivel kapcsolatban állítottak össze.

A Portfolio listája szerint az első helyen Molnár József, a Mol vezérigazgatója áll éves szinten 483 millió forinttal, akit Világi Oszkár, a Mol vezérigazgató-helyettese követ évi 468,8 millió forinttal, míg a képzeletbeli dobogó harmadik fokán Rékasi Tibor, a Magyar Telekom vezérigazgatója áll évi 434 millió forinttal.

A lap hozzáteszi, hogy az OTP nem tette közzé a vezérigazgató és helyettese juttatásait, ami átrendezheti a rangsort.

A negyedik helyen a Mol elnök-vezérigazgatója, Hernádi Zsolt szerepel 284,7 millió forinttal a Richter első embere, Orbán Gábor követ 262,8 millió forinttal az ötödik helyen.

A Portfolio összesítése rámutat, hogy nem feltétlenül a cég első embere keresi a legtöbbet egy vállalatnál, illetve arra is, hogy a javadalmazást legjelentősebben az olyan változó elem tudja megemelni, mint például a részvények.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!