Páratlan magyar siker az egyik legrangosabb spirit világversenyen

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2023.04.06 | Gasztró & Utazás | Olvasási idő: 3 perc
Páratlan magyar siker az egyik legrangosabb spirit világversenyen

Egyedülálló sikert ért el a Balatonic az egyik legnagyobb nemzetközi spirit versenyen, a The Global Spirits Masters eseményen, ahol egyedüli magyar tonik márkaként három tételét is díjazták, ebből az egyik egy igazi újdonság, mely rögtön aranyérmet nyert. A nemzetközi trend is azt mutatja: a tonikok már régen túlléptek a csak gin-tonikok világán.

Április 5-én publikálta a The Global Spirits Masters – The Tonic & Mixer Masters 2023 verseny eredményeit a The Spirits Business magazin, melyben egy sokak számára ismerős névvel találkozhattunk. A prémium spirit-forward tonikmárka, a Balatonic mindhárom versenyen nevezett tétele is rangos nemzetközi elismerésben részesült, mely közül legújabb termékük, a Signature Edition Kaffir Lime rögtön aranyérmet szerzett. A nemzetközi bár- és koktélszakma egyre fontosabb elemei a tonikok és népszerűségük az utóbbi időben egyre csak nő.

A Balaton ihlette, egy nyári este alkotta

„Sok hazai és külföldi mixerkülönlegesség kóstolása után arra jutottunk, hogy bizony hiányzik egy olyan tonik a kínálatból, amely semmilyen irányba nem viszi az alapitalt, hanem egyszerűen felerősíti, kiemeli annak saját ízjegyeit. Egy olyan tonik, amely tisztaságával a könnyed nyári esték, az igényes baráti összejövetelek és a színvonalas éttermi- és éjszakai bárélet valódi ikonjává képes válni” – árulta el Sebestyén Norbert, a Balatonic alapító-tulajdonosa.

A napokban publikált eredmények is azt mutatják, hogy bizony egy újabb magyar márkára lehetünk büszkék, hiszen a Balatonic egy nagyon erős és rangos nemzetközi mezőnyben rakta le a névjegyét.

balatonic - kaffir - díj - gasztronómia - online férfimagazin

Kép: Balatonic

A márka Signature Edition Kaffir Lime termékét arany, míg a Bar Edition és az Original Edition termékeit ezüstéremmel díjazta a szakma.

“A Balatonic Signature Edition Kaffir Lime édeskés és enyhén citrusos jegyekkel rendelkezik, a kortyban magával ragadó érzés fokozódó szárazsággal. Keserű, de mégis aromás, kellemes és illatos… Ízben könnyed fűszernövények, enyhe ásványosság, leheletnyi édeskés befejezéssel” – írta a nemzetközi zsűri az aranyérmes termékről.

Az alapító-tulajdonos gondolatait és vízióit a nemzetközi trendek is alátámasztják, hiszen noha a gin-tonikok újra reneszánszukat élik, egy-egy tonik kinyithatja a kapukat a gin-eken túl más alkoholos italok felé és így izgalmasabbnál izgalmasabb, újhullámos long-drinkek és koktélok születnek.

A vodka-tonik már a legtöbb helyen alapvetőnek számít, de egyre többször találkozhatunk rum-, mezcal-, tequila-, vermut- és whisky-tonikkal, míg alkoholmentes vonalon espresso- és matcha-tonikkal is.
A Balatonic célja is hasonló: kikacsintani a klasszikus gin-tonik árnyékából és a fogyasztóknak új, izgalmas utakat mutatni. Aranyéremmel díjazott újdonságukat például kimondottan vodkához, de ginekhez és vermutokhoz is jó szívvel ajánlják.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!