3 daytime koktél, amit még idén nyáron neked is ki kell próbálnod!

daytime koktél

Hétvégén, nyaralás alatt vagy a vízparton akár napközben is kedvet kap az ember egy frissítő italhoz, koktélhoz. Ilyenkor, ha valakinek nincs konkrét elképzelése, akkor általában valamilyen daytime koktélt szoktunk ajánlani. Ezeknek az italoknak alacsonyabb az alkoholtartalmuk és a meleg nyári napokon nagyon jól tud esni egy ilyen frissítő, nyugodtan lehet fogyasztani kora délutántól akár hajnalig.

3 daytime koktél, amit neked is ki kell próbálni!

Mint Julep

5cl Bourbon
1,5cl Cukorszirup
12 db mentalevél
2dash(öntet) Angostura Bitter
Zúzott jég

Mint Julep

Mint Julep

Elkészítés: Az összetevőket egy whiskys pohárban alaposan felkeverjük majd a tetejére mentacsúcsot rakunk.

Érdekesség, hogy a Kentucky derby eseményen több ezer darabot adnak ebből a kiváló nyári frissítőből, egy igazi „déli” koktél Virginia, Georgia határvidékéről.

Silver Gin Fizz

4cl London Dry Gin
1,5cl Cukorszirup
2cl Citromlé
1 Tojás fehérje
Szóda
Kocka jég

Silver Gin Fizz

Silver Gin Fizz

Elkészítés: Az összetevőket egy shakerbe (légy kreatív, ha otthon nincs shaker, akkor egy befőttes üveggel is lehet helyettesíteni) rakjuk a szóda kivételével, majd erősen összerázzuk míg a tojás fehérje habos nem lesz. Egy hosszú italos pohárba (kb 3dl) szűrjük jégre vagy jég nélkül,és felöntjük szódával. A tojástól nem kell félni, több száz éve használják italok készítéséhez, az esetleges baktériumokat az alkohol semlegesíti.

Cape Cod

4cl Vodka
2cl Lime lé
Tőzegáfonya lé

Cape Cod

Cape Cod

Elkészítése: Az alapanyagokat egy hosszú italos pohárba kockajégre töltjük majd egyszer megkeverjük.
Könnyű vodka cranberry Amerika északi kikötővárosából (Cape Cod) ahol a fiatalok évente összegyűlnek a tavaszi szünetet ünnepelni.

Ádám Sándor

Kép: György Ádám Romeo

Ádám Sándor

2003 óta vagyok ennek a szakmának a szerelmese, rendkívül összetett, szenvedély nélkül nem is lehet csinálni. Sokan állnak a pult mögött, nem feltétlenül mindenki lát ebbe többet mint munka. Bemennek dolgozni, kevernek néhány italt, majd hazamennek. Az én nézőpontom teljesen más.

Szeretek adni, örömet okozni. Ez egy kölcsönös dolog. Ha egy vendég kér tőlem egy italt és nincs határozott elképzelése, akkor szeretek új dolgot mutatni, kóstoltatni, mesélni, hogy valami olyan új tapasztalatot szerezzen, amit máshol eddig még nem. Mindig örömmel tölt el, ha nyitott, közvetlen emberekkel találkozom, akiket érdekel, hogy mit is isznak. Az emberismeret mellett azt is észre kell venni, hogy kinek milyen napja van, az empatikus készség is fontos, hogy megértsük a vendégeket.

Az elmúlt 13 évben rengeteg versenyen vehettem részt, mindegyik kiváló tapasztalat, élmény volt. Itt tényleg nem az a lényeg hogy nyerj, hiszen minden versenyen tapasztalatot szerzel, kapcsolatokat építesz, fejlődsz, embereket ismersz meg és megismernek téged is. Fontos a találékonyság, rátermettség, gyorsaság, lexikális tudás, csapatban való munka.

Büszke vagyok a tanítványaimra, akiknek sikerült megmutatnom a szakma szépségét és így ők is sikeresek lehetnek.

Nincs kedvenc italom. Minden italban meg tudom látni a szépséget, a tradíciót, ízjegyeket, amelyeknek majd akár egy koktél formájában újra testet tudok adni. Kedvelem az Old Fashioned típusú koktélokat ha iszom, általában azt szoktam.

Képek: www.sheknows.com; www.guildtavern.com; www.parade.com

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!