Európa legjobb pékségei között sorakozott fel a budapesti Arán Bakery

aran bakery - európa legjobb pékségei

Ha esetleg nem tartottad volna számon, május 17-én volt a sütés világnapja, aminek apropóján az Evening Standard magazin nem kisebb feladatra vállalkozott, minthogy listába szedte Európa legjobb pékségeit.

Bár a skandináv nemzet és a franciák híresek a kontinensen az eszméletlenül finom és kalóriadús péksüteményeikről, a listára egy magyar hely is felfért, a Wesselényi utcában található ír ihletésű Arán Bakery. Az Evening Standard szerkesztői azzal a céllal gyűjtötték össze Európa legjobb pékségeit, hogy ajánlásokat tegyenek az olvasóknak: ezeket a helyeket érdemes mindenképp útba ejteni, ha az adott városban járnak.

A csigáktól a baklavákon át a babkákig, Londontól Budapestig térképezték fel és gyűjtötték össze a – szerintük – legjobb helyeket

Nemcsak azért örülünk, mert bármerre is járunk majd Európában, egy-egy helyet biztosan fogunk találni, ha épp egy kis gluténre éheznénk meg, hanem azért is, mert egy budapesti hely, az Arán Bakery is ott szerepel a legjobbak között.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

arán bakery budapest (@aran_bakery) által megosztott bejegyzés

2019-ben, a belváros szívében, a magas turista-koncentrációjú Wesselényi-Nagymező utca sarkán nyitották meg az akkor még szokatlan nevű helyet, ugyanis az Arán kenyeret jelent ír nyelven. Azonban hamar megszokta ezt a helyi közönség, és a turisták mellett komoly törzsbázisra tettek szert, köszönhetően az olyan különlegességeiknek, mint az ír szódás kenyér és cruffin, utóbbit az Evening Standard ajánlója is említi, a puha fahéjas csigák mellett. Ahogy a magazin írja, Pécsi Attila és Kinga helye péntekenként a zsidó-negyed történelme előtt tiszteleg a challah-stílusú kaláccsal. Azt azért hozzáteszik, hogy itt ne a magyar klasszikusokra számítsanak a betérő külföldiek.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

arán bakery budapest (@aran_bakery) által megosztott bejegyzés

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!