Egy igényes férfi...

cadmin cadmin | 2014.12.31 | Interjúk | Olvasási idő: 7 perc
Egy igényes férfi...

Egy igényes férfi… Te hogyan fejeznéd be? Mit gondolsz, mitől igényes egy férfi? Mi jellemez egy igényes férfit?

Fontos a megjelenés, de ettől jóval többről van szó. A kérdés igen összetett, ráadásul mindenki számára mást és mást jelent. Mi megkérdeztük, Bodnár Bence, Jókuti András, Galambos Márton, Decker Ádám, Sipos F. Tamás, Schiffer Miklós, Gianni, Miklós Csabi, Zólyomi Zsolt, Czanik Balázs, Kiss Gergely, Hortobágy Kászon és a Manzárd Café pedig válaszolt:

Bodnár Bence:

„Egy igényes férfi minden szinten ad magára. Ad arra, hogy mit olvas, hogyan beszél, hogyan öltözködik – és itt most természetesen nem a márkás ruhákra gondolok – , tudja, hogy hogyan viselkedjen társaságban, megtisztel másokat a viselkedésével. Ugyanúgy igényes a munkájára is, ismeri az önkritika fogalmát, tud döntést hozni és vállalja ezekért a döntésekért a felelősséget. Persze fontos az ápoltság is, de innentől kezdve mindegy, hogy kopasz vagy szakállas vagy, hogy öltönyt viselsz-e vagy éppen egy kapucnis pulcsit. A kisugárzásod és a fellépésed legyen figyelemre méltó, „emberi”.”

Galambos Márton:

„A sikerhez hasonlóan ez is egy személyes kérdés, hiszen mindenkinek mást és mást jelent az igényesség, nagyon nehéz definiálni. Szerintem nagyon fontos, sokat hozzátesz egy férfihez. A megjelenés nagyon sokban tudja befolyásolni egy adott ember megítélését, sokat tud segíteni annak, aki hajlandó erre időt, energiát áldozni.”

Jókuti András:

„…nagyon megválogatja, hogy hol és mit eszik. Minőségre törekvő, nem pénztermelésre szakosodott, hanem szakmailag jó étterembe megy, ott pedig gondosan választ, mert van gasztronómiai műveltsége.”

Decker Ádám:

„Ez egy összetett kérdés. Egy igényes férfi szerintem az élet minden területén igényes. Ez megmutatkozik a viselkedésben –társaságban, hölgyekkel szemben -, az illemben, műveltségben. Nálam az igényesség jellembeli vonásokat jelent inkább.”

Sipos F.Tamás:

„Egy igényes férfi odafigyel saját magára. Ez vonatkozik az öltözködésre, a műveltségre és az egészségtudatosságra is.”

Schiffer Miklós:

„Az ápoltsághoz, igényességhez elengedhetetlen szerintem az intelligencia. Az embernek tudnia kell azt, hogy önmaga miatt igényes, nem pedig azért mert más látja. Ez jöhet otthonról, baráti körből, iskolából a jó tanárok által, akikkel a felnőtté válás során találkozunk. Mire felnőtté válik az ember, ki kell, hogy alakuljon egy belső tudat. Azok az emberek igényesek, akiknek van önképük. A tohonya emberek sosem azok.
Az ápoltságon és a megjelenésen kívül az igényes férfi a párkapcsolatára, a szellemi fejlődésére és a munkájára is igényes.”

Következő oldal –>

Gianni:

„Az ápolt külsőn kívül az igényességhez a lelkiállapot is hozzátartozik. Fontos, hogy pozitív legyél, hogy jó energiák legyenek körülötted, ezt egyfajta belső kielégülésnek is lehetne mondani. És persze ne felejtsünk el odafigyelni a másikra, ez is ugyanúgy hozzátartozik az igényességhez, igényesnek lenni a kapcsolatainkra is.”

Miklós Csabi:

„Ez egy rendkívül összetett kérdés. Azt gondolom, hogy egy igényes férfi legyen igényes nem csak saját magával, de a környezetével szemben is, legyen igényes a munkájára, a szerelmi életére és a lelki békéjére is, legyen igénye arra, hogy korszerűen, egészségesen éljen.”

Zólyomi Zsolt:

„Szerintem ezt a nők kényszerítik ki. Már nem elég a méreten felüli mobiltelefon és a sport autó ahhoz, hogy valaki stílusos legyen, habár itthon még mindig inkább a gazdagság látható jegyeire ügyelnek az emberek.”

Czanik Balázs:

„Természetesen alapvető kritérium az ápoltság, a jó megjelenés, de emellett én azt is hozzátenném, hogy törődjünk a testünkkel! Nem kell mindenkinek top formában lennie ahhoz, hogy igényes legyen, de figyeljünk oda az egészségünkre!”

Kiss Gergely:

„Azt gondolom, hogy nekünk, férfiaknak talán egy fokkal kevesebb figyelmet kell fordítani a szépségápolásra, mint a nőknek. Emellett azonban fontosnak tartom az ápolt arcbőrt, ápolt borostát, frissen mosott hajat és a körmökről se feledkezzünk meg.

A túlzásba vitt „mediterrán” stílust kevésbé érzem közel magamhoz, én inkább a minimalista vonalat követem, igyekszem olyan módszereket választani, amelyek minél kevesebb időbeli ráfordítást igényelnek. Bár most, hogy egyre többet kell ”kimásznom” a medencéből egy fokkal többet foglalkozom ezzel.

Az ápoltság mellett az öltözködés is ide tartozik. Próbálom mindig az alkalomhoz és a tárgyalási partnerhez illő ruházatot belőni, és természetesen az sem mindegy, hogy a lányaim mellett miben jelenek meg egy iskolai eseményen. Leginkább szolidabb olasz, osztrák, német, amerikai és magyar ruhaneműket hordok, igyekszem stílusosan ötvözni a trendeket.

Ahhoz azonban, hogy valakinek igényes legyen a megjelenése nem kell feltétlenül a legdrágább márkákat viselnie, olyan apróságok is fontosak lehetnek, mint például egy igényesen betűrt ing vagy egy vasalt nadrág.”

Hortobágyi Kászon:

„A férfiak egy része ma már ugyanannyit foglalkozik a külsejével mint egy nő. Ezt én túlzásnak tartom. Az igényesség számomra elsősorban kiegyensúlyozott, egészséges életmódot jelent és csak másodsorban jelenti a jól öltözöttséget és ápoltságot. Ennél a résznél biztosan sokan vitába szállnának velem. A jól öltözöttség alatt nem eleganciát értek, hanem stílust, valamilyen irányvonalat, egységességet amit képviselünk. Az ápoltság pedig számomra odafigyelést jelent. Szőr, bőr, haj, köröm és a test legyenek rendben, de nem kell túlzásba vinni, maradjunk férfiak. Az esetlegesség és természetesség látszatát szerintem fontos meghagyni.”

Manzárd Café:

Tibi: „Ha törődik, odafigyel önmagára és a környezetére. De merem remélni, hogy manapság nem egy olyan országban élünk már, ahol a villamoson a hónalj szag a legnagyobb baja az embernek.”
Laci: „A belső igényesség nagyon fontos. A lelke legyen ápolt, igényes és férfias.”

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!