A Xeropan digitális nyelvtanára egyszerre motivál, kijavít és fejleszti az angol tudásod

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2020.09.05 | Életmód | Olvasási idő: 4 perc
A Xeropan digitális nyelvtanára egyszerre motivál, kijavít és fejleszti az angol tudásod

Ma már nem az angol nyelv ismerete a kérdés, sokkal inkább az, melyik a számodra testhezálló módszer, amelynek segítségével nyelvtudásod folyamatosan versenyképes szinten tarthatod.

Felnőtt fejjel is számtalan lehetőség van arra, hogy igény szerint fejleszd, felfrissítsd vagy éppen szinten tartsd angol nyelvtudásod. A klasszikus nyelviskolától a leginnovatívabb digitális eszközig a lehetőségek tárháza szinte végtelen, amikor viszont már nem kötelez az iskolarendszer, megszűnt a nyelvvizsga miatti nyomás, esetleg megvan minden kitűzött cél, sokkal nehezebb fenntartani a motivációt. Ahogy pedig a nyelvtanulás lehetőségek-, úgy a kifogások tárháza is kimeríthetetlen.

Hiába érhető el például egy app bárhol, bármikor, kellő motiváció nélkül ez is csak egy újabb, tiszavirág életű elhatározás lesz. A magyar fejlesztésű Xeropan nyelvtanuló applikáció azért is hódít immáron 170 országban, mert pont ezt az ösztönző erőt sikerült átültetni az applikációk egyoldalú világába, ezzel pedig élménnyé varázsolták a sokszor unalmas nyelvtani feladatokat is.

Anyanyelvi kiejtés, nyelvtani összefüggések, aktuális témák

A Xeropan sajátos hangulatú felületéhez villámgyorsan hozzá lehet szokni. Könnyen használható, átlátható, s hála az egész tananyagot körüllengő mini-sztorinak, kifejezetten élvezetes elmerülni a használatában.

A történet egy szintfelméréssel kezdődik, ami remekül működik. Ezt követően az alkalmazás egyes leckéin belül többféle típusú feladattal lehet találkozni, így valóban játèknak tűnik a tanulás. A szavak, kifejezèsek rendszeres ismétlésével pedig könnyen rögződik az adott tananyag, amelyet tovább segít, hogy a hallás utáni feladatokat sem egy robot hang mondja. Amellett, hogy a Xeropan alkalmazás tényleg bárhol, bármikor használható, további előny, hogy az idő sem lehet többé kifogás: az egyes leckéket akár egy kávészünet alatt el lehet végezni.

xeropan - alkalmazás - nyelvtanulás

Az ingyenes alkalmazásban 1600 videós, szótanuló és nyelvtani lecke érhető el, ami gyakorlatilag azt jelenti, hogy mindennapi használat mellett is évekre elegendő lecke áll rendelkezésre. A PRO verzión keresztül pedig olyan eszközökhöz lehet hozzájutni, mint a beszéd gyakorlás funkció vagy a nyelvtan kisokos. A Xeropan egyik legizgalmasabb innovációja a mesterséges intelligencia által vezérelt chatbot, amellyel a felhasználók gyakorolhatják a beszédet és az összefüggő történeteket. Utóbbi a nyelvtanulás hatékonyságának egyik kulcsa, hiszen sokkal könnyebb megjegyezni a kifejezéseket és szófordulatokat a történetek által. A chatbot kijavít, segít, és motivál a folytatásban. A Xeropan érdekes, időutazásról szóló története pedig keretbe foglalja a tanulást: szókincsfejlesztő interaktív részek, nyelvtani összefüggések, beszélgetés modulok.

„A nyelvoktatás hiányosságaira kerestünk megoldást, és az egyik kihívás a mérhetőség hiánya volt. A nyelvoktatók nem látnak bele a tanulók fejébe, nem ismerik a tanulók szókincsét, annak aktív és passzív változását” – mondta Madzsid Al-Gharawi Attila, a Xeropan társalapítója, aki maga is nyelvtanár, de úgy látja, hogy a munkája csak 30 százalékban nyelvészet, a maradék 70 százalék pszichológia, és az utóbbi szerepében az a fő feladata, hogy magabiztossá tegye a tanulókat. “Nem a tanuló béna, hanem a módszerek rosszak. Sokan elkönyvelik magukban, hogy nem értik az angolt. Szeptember végén érkezik például a Xeropan Classroom, amelyen keresztül a nyelvtanárok a platformon keresztül tudják a diákoknak kiosztani az alkalmazásban fellelhető több tízezer lecke bármelyikét és pontosan látják a tanulókról, hogy milyen területen hogyan állnak” – teszi hozzá.

Az angol nyelvtudás ma már szinte minden munkakörnél elvárás, így sosem árt egy kis ismétlés és fejlődés!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!