2020 TOP 10 úti célja – a Google szerint

Google - 2020 - utazás

A Google minden évben összeállítja az év legkeresettebb kifejezéseinek listáját, ezúttal pedig a keresési eredményekre alapozva a cég szakértői meghatározták az idei valószínűleg legnépszerűbb utazási desztinációkat is.

A turizmus minden eddiginél nagyobb mértékben növekedett az elmúlt években, így nem meglepő, hogy számos, a szegmensre vonatkozó előrejelzés készül. A Google analógiája a keresési eredményekre épül: megvizsgálták és összehasonlították a 2018 és 2020 közötti időszakot érintő szállás és hotel kereséseket az alapján, hogy mely szállodák keresési találatai nőttek legnagyobb mértékben a korábbi évekhez képest. A keresési eredmények alapján pedig összeállították azt a 10 régiót, amelyek várhatóan az idei év legnépszerűbb úti céljai lesznek. A lista élén kapott helyet a vietnámi Da Nangban, a brazíliai Sao Pauló és a dél-koreai Szöul is – ezekben a városokban valószínűleg még több turistára kell 2020-ban számítani. Tokio pedig a 2020-as olimpia miatt fog kiemelt szerepet kapni.

A kutatás érdekessége, hogy a TOP 10-ben három olyan térség is szerepel, amely jelenleg utazásra nem ajánlott régió. Izrael és az Egyesült Arab Emírségek az USA-Irán feszültségek miatt jelentenek fokozott kockázatot, Ausztrália pedig a hónapok óta pusztító bozóttüzek, illetve ennek következtében a levegő minősége miatt nem ajánlott utazásra.

Íme, 2020 TOP 20 úti célja – a Google szerint:

1. Da Nang 2. São Paulo 3. Szöul 4. Tokió 5. Tel-Aviv 6. Marseille 7. Bécs 8. Bangkok 9. Dubaj 10. Perth

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!