Így iktasd ki 7 lépésben a szundi gombot a reggeleidből!

szundi - alvászavar - alvás

Hogyan befolyásolja a szundi gomb és az a bizonyos „csak még öt perc” az ébredésed, az egész napos hangulatod és a produktivitásod? Jobban, mint gondolnád!

Ha igazán őszinte akarsz lenni magadhoz, az öt perc a legtöbb esetben ismétlődik és jóval hosszabbra nyúlik az ébredés. Ezek a lopott percek viszont a legtöbbször nem segítenek és még fáradtabban, kimerültebben indul a nap. Ennek oka elsősorban az állandó ébresztés-visszaalvás ismétlődése, amely megzavarja az alvási ciklusut. Mire újra a mélyalvás szakasz következne, újra megszólal az ébresztő. A végeredmény pedig általában az, hogy se kipihentebb, se energikusabb nem leszel és félálomban indul a napod. Emellett az ébresztő rendszerint nem akkor ébreszt, amikor a legkönnyebb lenne az ébredés, tehát sem az alvás, sem pedig az ébredés nem lesz elég hatékony.

Én is így voltam ezzel, egy mobil app viszont örökre megváltoztatta az életem! A videóban bemutatok több módot, amivel meghackelheted az alvásod, hogy 10x produktívabb legyél. Hogyan szokj le a szundi gombról? (Ha csak ez a rész érdekel, 7:19.)

7 hasznos tipp, hogy ne kelljen többet a szundi gombot lenyomni!

A megfelelő minőségű és mennyiségű alvás lényege a saját rutin kialakítása. Ha minden reggel azt érzed, hogy szükséged van még öt, tíz perc alvásra, az valószínűleg azt jelzi, hogy nem alszol eleget. Az egészségre viszont jobb hatással van, ha nem a szundi gomb folyamatos ismétlése helyett 15 perccel előbb kezded az alvást vagy ugyanennyivel későbbre állítod az ébresztőórát.

Ez is érdekelhet:
Az alváshiány 7 leggyakoribb következménye
Hogyan legyél az alvás nagymestere?

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!