Gianni: A sikerhez szenvedély kell és alázat

gianni interjú

Gianni közel 20 éve költözött Magyarországra, neve sokak számára cseng ismerősen, kinek a gasztronómia, kinek pedig a média világából. Giannit kérdeztük sikerekről, célokról és arról, hogy mi a véleménye a férfi szépségápolásról.Mesélj magadról egy kicsit, mit lehet tudni rólad?

A nagybátyám –aki egy nagyon okos ember- egy beszélgetésünk alkalmával mondta nem is olyan régen, hogy minden ember három ember: az első, aki te magad vagy, a második, akit te mutatsz saját magadról, a harmadik, pedig akit mindenki más lát. Valahogy így érzem én is. Mindenki másnak lát, valahol mindegyik én vagyok, valahol pedig egyik sem.

Az elmúlt közel 20 év alatt, mióta itt vagyok Magyarországon sok minden történt velem mind a média, mind pedig a gasztronómia területén. A kettőt semmiképp nem tudnám szétválasztani, mindkettő kellett ahhoz, hogy az legyek, aki most vagyok. Azt gondolom, hogy sikerült megmaradnom önmagamnak, ugyanannak az embernek, aki voltam, csak formálódtam az évek és a tapasztalatok által.

A személyimben az áll, hogy 183 cm magas, barna hajú, barna szemű vagyok. Ez az egy biztos, azzal a helyesbítéssel, hogy elkezdtem őszülni…

Szenvedélyesen szeretek újat alkotni, létrehozni. Szerelmem, a Pomo D’oro – amit magyarok és olaszok tudnak 12 éve együtt csinálni – a bizonyítéka annak, hogy szenvedélyes munkával még az olykor nehézségeket okozó temperamentumbeli különbségek is legyőzhetőek.

Mit jelent számodra a siker?

Azt gondolom, hogy mint sok minden, a siker is nagyban kötődik a családi gyökerekhez, itt kezdődik az egész. Az, hogy a szülők milyen embert tudnak nevelni a gyermekekből, aztán pedig büszkén tudjanak rájuk nézni, szerintem ez az igazi siker.

Sikeres embernek tartod magad?

A családom büszke rám, szerintem elmondhatom magamról, hogy sikeres vagyok. Mi okom lenne máshogy érezni? (nevet)

Mit gondolsz, mi kell ahhoz, hogy az ember a sikerek ellenére is meg tudjon maradni két lábbal a földön?

Az első és legfontosabb dolog az az alázat, ez mindenhez kell. Ezen kívül meg kell tanulni, hogy mikor elég. Azt érzem, hogy sikerült megmaradnom ugyanannak az embernek, aki voltam, bár azt azért be kell látni, hogy ez nem volt mindig egyszerű.

A kudarcokat sokszor nem könnyű feldolgozni. Te hogyan tudod a kudarcokat kezelni?

Nem viselem túl jól, ez egy rossz tulajdonságom. Ha kudarc ér, előfordul, hogy zárkózott leszek, és sokáig nem tudom „kiengedni a gőzt” – hogy egy konyhai kifejezéssel éljek. Aztán persze a kudarcokon is sikerül túllépnem, a kíváncsiság és az állandó alkotás iránti vágy az, ami ki tud lendíteni ebből az állapotból.

Mit gondolsz mi szükséges a célok eléréséhez?

A szorgalom szerintem nagyon fontos, ha nem a legfontosabb, még akkor is, ha sokszor más impulzusok érik az embert.

A másik nagyon lényeges dolog megtalálni az egészséges egyensúlyt a dolce vita és a kemény munka között. Kell időt szakítani a szabadságra, saját magunkra is, hogy utána újult erővel tudjuk folytatni a munkát.

Mire vagy a legbüszkébb?

A családomra, a szüleimre és a barátaimra. Nincs sok barátom, igyekszem megválogatni, hogy kivel töltök időt, figyelek arra, hogy értékes emberekkel vegyem körül magam. Ez egyre fontosabb az életemben.

Mennyire játszik fontos szerepet az életedben az egészségtudatosság?

Manapság divat „jó bőrben” lenni, ami részben a marketingesek kitartó munkájának is köszönhető. Nem mondhatom, hogy mindig egészségesen élek, inkább úgy fogalmaznék, hogy úgy élek, ahogy szeretek élni. Fontosnak tartom az egyensúlyt, próbálok odafigyelni az étkezésre és arra, hogy öntudatosabb életet éljek. Abbahagytam a dohányzást, és igyekszem a sportolásra is időt szakítani. Rá kellett, hogy jöjjek, idővel csökkennek az ember regenerálódási képességei…

Mitől lesz igényes egy férfi?

Az ápolt külsőn kívül az igényességhez a lelkiállapot is hozzátartozik. Fontos, hogy pozitív legyél, hogy jó energiák legyenek körülötted, ezt egyfajta belső kielégülésnek is lehetne mondani. És persze ne felejtsünk el odafigyelni a másikra, ez is ugyanúgy hozzátartozik az igényességhez, igényesnek lenni a kapcsolatainkra is.

Hogyan látod, mennyire figyelnek a férfiak Magyarországon az öltözködésre, a divatra?

Azt tapasztalom, hogy Budapest, a városnak az a része, ahol én élek, nagyon igényes. A berögzült, rossz dolgok kezdenek fokozatosan eltűnni, egyre kevesebb elméretezett zakót, vagy éppen fehér zokni – papucs párosítást látni. megfigyelhető, hogy az emberek elkezdtek magukra költeni.

A stílus mindig mi magunk vagyunk, tudni kell hordani a ruhadarabokat, viszont Magyarországon még mindig lehetne szabadabban keverni a színeket.

Mindemellett szerintem Olaszország mindig is divatdiktátor fog maradni, ez egy olyan nép, aki a divatra, design-ra és a gasztronómiára született…

Öregedés – elfogadni vagy inkább megelőzni?

Meg kell tudni öregedni, ez egy folyamat. Emellett, ha öregnek érzed magad, akkor öreg leszel.

Láttam már 90 éves fiatalos férfiakat flörtölni nőkkel, akik egyáltalán nem érezték öregnek magukat.

Milyen szépségápolási termékeket használsz?

Természetesen használok szem- illetve arckrémet. Szeretem a narancsos, grépfrútos vagy éppen az olívaolaj alapú kozmetikumokat. Mivel száraz a bőröm ez inkább szükség, mint választás, oda kell figyelnem arra, hogy milyen termékeket használok.

A nyár közeledtével sokat lehet hallani az anyajegyvizsgálatokról és a bőrrákszűrésről. Ezt te is fontosnak tartod?

Nagyon szeretek napozni, ilyenkor mindig feltöltődöm energiával. Anyajegy vizsgálatra is rendszeresen járok, pont a hetekben lesz esedékes a következő ellenőrzés.

Végezetül hogy állsz a borotválkozással?

18 éves korom óta vagyok szakállas. Akinek van szakálla, az tudja, hogy azt is ugyanúgy kell ápolni, vágni, fésülni stb. Sokat kell vele foglalkozni, hogy ápolt maradjon.

Borbélyhoz is szoktam járni, nagyon jó, sőt, egy igazán férfias program! Legalább annyira fontos, mint a fodrászat. Nagyon jó hangulata van a régimódi, hagyományos borotválkozásnak, kifejezetten jó érzés, csak ajánlani tudom.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email
Share on print