Halálzóna: Antrax

Igényesférfi.hu Igényesférfi.hu | 2021.12.01 | Film | Olvasási idő: 4 perc
Halálzóna: Antrax

Az amerikai lépfenetámadások 20. évfordulója alkalmából a National Geographic 2021 decemberében műsorára tűzi a biológiai terrorcselekmény és az azt követő izgalmas nyomozás történetét feldolgozó HALÁLZÓNA: ANTRAX c. filmsorozatot.

A hatrészes széria a HALÁLZÓNA című műsor második évada, az első – az ebolával foglalkozó – szezon a csatorna legnézettebb rögzített forgatókönyvű műsorává vált. A főbb szerepekben: Tony Goldwyn és Daniel Dae Kim. Amint az köztudott, néhány héttel a 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadások után újabb sokkoló bűncselekmény-sorozat rázta meg az amerikai közvéleményt: Egy ismeretlen elkövető lépfenével fertőzött leveleket küldött áldozatainak, akik közül öten meghaltak, 17-en megbetegedtek. A nyomozás során egy valószínűtlen gyanúsított került az FBI látókörébe: egy vakcinakutatással foglalkozó mikrobiológus, aki könnyen hozzáférhetett a világ leghalálosabb kórokozóihoz.

A megtörtént eseményeken alapuló HALÁLZÓNA: ANTRAX két ember, a nyomozó Matthew Ryker (Daniel Dae Kim) és a tudományos kutató Dr. Bruce Ivins (Tony Goldwyn) – eleinte párhuzamosan futó, majd az idő előrehaladtával egyre inkább egymásba fonódó – története.

Ryker egy agilis, mikrobiológiára specializálódott FBI-ügynök, aki a karrierjét is kockára téve igyekszik bebizonyítani főnökeinek: bármilyen hihetetlen, néhány héttel szeptember 11. után az USA ismét támadás alatt áll. Ivins ezzel szemben egy briliáns, nagynevű mikrobiológus, az amerikai hadsereg járványügyi kutatóintézetének (USAMRIID) tudósa, aki a munkakörénél fogva szintén részesévé válik a halálos antrax-küldeményekkel kapcsolatos nyomozásnak – és aki, bár eleinte szorosan együttműködik az FBI-jal, fokozódó instabilitásával és paranoiájával mind jobban magára vonja a hatóságok figyelmét.

A sorozat fontosabb szereplői közül kiemelendő még Dani Toretti különleges FBI-ügynök (Dawn Olivieri), aki az elsők között kezd vizsgálódni a Capitol Hillt ért antrax támadás után. Az újonc nyomozó, Chris Moore (Ian Colletti), aki szívesen dolgozik és tanulja a szakmát egy tapasztalt ügynök szárnyai alatt. Ed Copak magas rangú FBI-vezető (Dylan Baker), aki átérzi, hogy a szeptember 11. által megsebzett Amerikában mekkora felelősség hárul rá és szervezetére az elkövető felkutatása terén. Eric Sykes különleges FBI-ügynök (Morgan Kelly), aki előszeretettel gúnyolja Rykert az állítólagos „biológiai fegyverek” utáni megrögzött nyomozása miatt. Sheila Willis gyógyszeripari lobbista (Denyce Lawton), aki gyökeresen átértékeli prioritásait szeptember 11-e után. Dr. Simon Kurz mikrobiológus, Ivins kutatótársa (Carlos Gonzalez-Vio), akit nagyon mélyen érint, hogy a nyomok a munkahelyükre, az USAMRIID laboratóriumaiba vezetnek. Rudy Giuliani, New York polgármestere (Enrico Colantoni), aki az emberek bátor védelmezőjeként tűnik fel a szeptember 11-i támadásokat követően. Valamint, Tom Brokaw újságíró, az NBC elismert műsorvezetője (Harry Hamlin), aki a józanság és mértéktartás hangjának számít a 9/11 utáni felkavarodott, érzelmektől és indulatoktól túlfűtött Amerikában.

A sorozatot a 20th Television és a Scott Free Productions készítette, executive producerek Kelly Souders, Brian Peterson, Ridley Scott, David W. Zucker, Jordan Sheehan, Lynda Obst és Daniel Percival. A sorozat premierje– dupla rész egy este: 2021. december 3-án, pénteken 21.00-kor és 22:00 kor látható a National Geographic csatornán. A többi epizódot szintén péntekenként lehet megnézni a csatornán.

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!