cikkek a tagben

kultúra


Ha elfordítod a fejed, te is ugyanolyan bűnös vagy – erre tanítanak a Nickel-fiúk

Tovább olvasom

Bryan Adams készíti a 2022-es Pirelli naptár képeit

Tovább olvasom

Hogyan működik az NFT, a digitális művészet motorja?

Tovább olvasom

Plácido Domingo

Habár a Shakespeare Estély nézői 2016-ban láthatták a világhírű operaénekest az Operaház színpadán, sőt a zenekari árokban is, teljes operaszerepben Plácido Domingo több mint három évtized elteltével lép ismét az Opera közönsége elé.

Brain Bar 2021

Az izraeli exkatona, a blockchain szakértő és az adattudós cirkuszi artista is megszólal a jövőfesztiválon. Programajánló.

madrid - prado

Kilenc új helyszínt – köztük a madridi Prado múzeumot ölelő kulturális térséget, európai fürdővárosokat és a kínai Kanton történelmi városrészét – vett fel a világörökségi listára az UNESCO világörökségi bizottsága a kínai Fucsouban zajló tanácskozásán.

sanghaj - asztronómia - múzeum

Egyenes vonalak és derékszögek helyett három egymást átfedő ív alkotja az épületet, amelyek az égitestek keringési pályájára utalnak.

NFT - Ludwig Múzeum - 2021

A magyar művészeti háló intézményi elemeit összefüggésbe kapcsoló munka valamennyi, adatszinten megjelenő magyarországi múzeum, kiállítóhely, galéria rendszerszintű kapcsolódásait jeleníti meg.

lassú élet - kultúra - kiállítás - Ludwig Múzeum

A piaci-fogyasztói kultúra által szült, súlyos környezeti problémákra keres megoldásokat a Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Lassú élet – Radikális hétköznapok címmel szerdától látható kiállítása.

Lupin - Omar Sy - 2021

Omar Sy ikonikus nevetése a Netflix műsorán futó Lupin sorozatban is szerephez jutott, azonban a szórakoztatás mellett komoly témákat is felvet a kétévados széria.

Will Smith - memoár - 2021

Az életrajzi könyv Will Smith szerint egy olyan ember történetét meséli el, aki megbirkózott az érzelmeivel és példájával másoknak is segíthet.

Bill Gates - nyári könyvajánló - 2021

Tisztelet ide-vagy oda, érdemes odafigyelni, hogy milyen köteteket ajánl Gates, hiszen amellett, hogy a világ leggazdagabb emberei között van, az egyik legtájékozottabb ember is ezen a bolygón.