Horvátország

ingatlan - ingatlanpiac 2023

13 eurócentért árulnak ingatlanokat a magyar határon

A horvát-magyar határon található Légrádon 13 eurócentért, vagyis körülbelül 50 forintnak megfelelő összegért kínálnak eladásra házakat annak érdekében, hogy növeljék a kisváros lélekszámát. A programot először 2018-ban hirdették meg, most pedig újraindították.

Horvátország - tél - utazás - online férfimagazin

Barangolás a téli Horvátországban: 5 kihagyhatatlan helyszín

Ha nyár, akkor Horvátország: legszívesebben a hőségszezon kellős közepén keressük fel déli szomszédunkat, mely mediterrán hangulatával, változatos és gyönyörű tengerpartjaival, pompás gasztronómiájával csábít magához. De mit nyerhetsz, ha télre időzíted a látogatásodat?

Horvátország - utazás - turizmus 2023

3 kevéssé ismert, de álomszép nyaralóhely a horvát tengerparton

Nem véletlen, hogy a köztudatban Dél-Dalmácia tengerpartját sokszor magával Horvátországgal azonosítják. Split és Dubrovnik között találhatók az ország leglátogatottabb települései, a turisták szimata pedig csalhatatlan: tényleg igazi rejtett kincsekre bukkanhatunk ebben a régióban.

Horvátország - utazás - turizmus 2023

Rekordszámú magyar nyaralt idén a Kvarner régióban

A Horvát Idegenforgalmi Közösség legfrissebb adatai szerint több rekord született a turisztikai forgalom 2023 első kilenc hónapjában. Közel 3,5 millió vendégéjszakát töltöttek a magyarok Horvátországban eddig, ez már most magasabb szám, mint 2019-ben, az eddigi legjobb évben. Új rekord is született: több, mint 1 millió vendégéjszakát töltöttek a magyarok a Kvarner régióban.

teknős - Horvátország 2023

Teknősök támadtak fürdőzőkre Horvátországban

Fürdőzőkre támadó teknősökről számolt be a horvát sajtó a napokban, amikor a dalmáciai Ciovo szigeténél előbb egy nőt harapott meg egy állat, néhány nappal később pedig egy férfi számolt be arról, hogy alig tudott elmenekülni egy agresszív teknős elől.