fenntarthatóság

COP28 - klímaváltozás - fenntarthatóság - online férfimagazin

Mi az a COP28 és miért fontos, hogy tudj róla?

A COP28 az Egyesült Nemzetek Szervezetének (ENSZ) 28. éves klímatalálkozója, ahol a világ vezetői megvitatják, hogyan lehetne enyhíteni a klímaválság hatásait és egyúttal felkészülni a jövőbeni éghajlatváltozásra. A csúcstalálkozót november 30. és 2023. december 12. között tartják az Egyesült Arab Emírségekben, Dubajban.

klímakatasztrófa - átbillenési pont

Új EU-s jogszabály: a józan ész győzött

Az uniós törvényhozók és a tagállamok megállapodtak a természet védelmét szolgáló, mérföldkőnek számító törvényről, miután felhígították azokat a szabályokat, amelyek a kritikusok szerint gondot okoztak volna a gazdálkodóknak. Bár elismerésre méltó, hogy végre EU-s szinten is elismerik a probléma súlyosságát és foglalkoznak a kérdéssel, az ambiciózus célkitűzések ellenére vannak kiskapuk a jogszabályban.

Leonardo DiCaprio - óraipar - befektetés - férfi karóra - férfi divat

DiCaprio új befektetése átírná a svájci óraipar szabályait

Az ID Genève környezettudatos óramárka nemrég jelentette be, hogy 2 millió svájci frankos tőkeemelést hajtott végre, ami akár annak is az előszele lehet, hogy a kis márkáknak is lehet nagy hatásuk az óraipar jobb környezetvédelmi gyakorlatok felé való terelésében.

Bill Gates - új befektetés - tőzsde

Bill Gates szerint nem a faültetés fogja megoldani a klímaválságot

Bill Gates az az ember, akinek mindenről van véleménye a pandémiától kezdve, a mesterséges intelligencián át a könyvajánlókig. A filantróp üzletember a fenntartható jövő kérdésével is aktívan foglalkozik, a napokban pedig markáns véleményt fogalmazott meg a klímaválság megoldására indított faültetési akciókról is.

akkumulátor - akkumulátoripar - tech - technológia - online férfimagazin

Az egész akkumulátoripart felforgathatja egy forradalmi megoldás

Ausztrál és kínai kutatók azt ígérik, hogy hamarosan kereskedelmi forgalomban is elérhető lesz az akkumulátor, ami forradalmi technológiájának köszönhetően sokkal biztonságosabb és hatékonyabb lesz, mint az eddig használt akkumulátorok, mindezt a környezetre káros összetevők nélkül.

Lego - jövő - fenntarthatóság 2023

Döntöttek a Lego jövőjéről

A Lego csoport leállította az újrahasznosított műanyagból készült építőkockák fejlesztésére irányuló egyik kiemelt projektjét, miután kiderült, hogy az eldobható PET-palackokból kinyert új anyag gyártási folyamata magasabb szén-dioxid-kibocsátással járna az eddiginél.

agrotech - mezőgazdaság - fenntarthatóság - világ 2023

Európa felforrt, az emberiség tizede éhezik

Előrejelzések szerint 2050-ig a dinamikus népességnövekedéssel párhuzamosan a globális élelmiszerigény is mintegy 70 százalékkal megugrik majd, miközben a mezőgazdaság helyzetét már most megnehezíti a vízkészletek szűkössége, az ellátási láncok akadozása és az egyre gyakoribb szélsőséges időjárási körülmények.