cikkek a tagben

fenntarthatóság


David Attenborough fantasztikus élete: így hozta el 64 év alatt a vadont a lakásokba

Tovább olvasom

David Attenborough megdöntötte Jennifer Aniston tavalyi Guinness-rekordját

Tovább olvasom

Stílusos és környezettudatos: itt az ideje, hogy biztonsági borotvát ragadj!

Tovább olvasom

Károly herceg - Aston Martin

A BBC kérdésére Károly herceg meglepő dolgokat árult el arról, hogy mit gondol az elektromos autókról és hogyan figyel ökolábnyomára.

Coldplay - 2021

A Coldplay együttes vállalta, hogy 2022-es világturnéja 50 százalékkal alacsonyabb szén-dioxid-kibocsátással jár majd, mint 2016-os turnéja.

forma-1 - fenntartható üzemanyag

A tervek szerint már a következő szezonban átvált a Forma-1 a tisztább E10 üzemanyagra, de az ígéretek szerint 2025-re ennél is zöldebb lesz az egyébként nem túl környezetbarát rendezvénysorozat.

klímakrízis - korallzátony

A világ korallzátonyainak 14 százaléka eltűnt egy évtized alatt – derül ki a korallzátonyok egészségét vizsgáló eddigi legátfogóbb kutatásból.

Leonardo DiCaprio - befektetés - műhús

A független Life Cycle Analysis tanulmánya szerint a mesterségesen előállított húsok esetében 92 százalékkal alacsonyabb a környezetre gyakorolt hatás, 93 százalékkal csökken a légszennyezés, továbbá 95 százalékkal kevesebb földet és 78 százalékkal kevesebb vizet használnak a hagyományos húsgyártással összevetve.

Vodafone - esim

Csak a kis méretű SIM-kártyatartók bevezetésétől számított első fél évben 1,6 tonna műanyagot spórolt meg a vállalat.

gumiabroncs - continental - 2021

Egy gumikerék körülbelül 400 grammnyi poliészter fonalat tartalmaz, vagyis több mint 60 palackot lehet felhasználni egy szett abroncs elkészítéséhez.

klímaválság - minden idők legmelegebb júliusa

Az idei július volt a valaha feljegyzett legmelegebb hónap a Földön.

elektromos autó - CO2 kibocsátás - 2021

Az elektromos autók villámsebességgel terjednek, azonban, mint minden új technológia megjelenésekor, számos kérdés merül fel, érvek és ellenérvek feszülnek egymásnak.