Hogyan vedd fel a harcot a kopaszodással?

kopaszodás, hajhullás

Kopaszodás, a férfiakat érintő legnagyobb hiúsági probléma. Nagyon sok vendég jár hozzánk akit érint a téma. Legtöbbjüket nagyon zavarja és küzdenek ellene, de olyanok is akadnak akik büszkén viselik. Nyilvánvaló, hogy fejforma függvénye kinek áll jól és kinek nem.

A kopaszodásnak három fajtája és számtalan fázisa van:

  1. A fej első részén, a homloknál „felcsúszó” hajnövés.
  2. A fejtető kopaszodása
  3. A fent említett variációk kombinációja

A 20 és 45 éves kor között kopaszodásnak induló férfiak esetében általában hormonális eredetű hajhullásról (androgen alopecia) van szó. A tipikus férfias hajritkulás közvetlen kiváltó oka a tesztoszteronból képződő DHT hormon, amely a hajhagymák tápanyagellátását vészesen csökkenti, blokkolja.

A hajtermelés az érintett területen egyre jobban romlik, ezért a hajszálak erősen elvékonyodnak, majd idővel nem képződnek újak, és ezzel fokozatosan megindul a haj ritkulása a homloktól a halántékok felé haladva, illetve a fejtetőn. Mivel a kopaszodás nem más, mint a haj lassú „éhenhalása”, a hormonális eredetű hajhullás a hajhagymák intenzív táplálásával jelentősen lelassítható.

Terméktipp: http://www.davines.com/en/products/view/nt-energizing-shampoo, http://www.davines.com/en/products/view/nt-energizing-superactive

A stressz, egyoldalú táplálkozás, egyes gyógyszerek szintén okozhatnak hajhullást. Ilyenkor a haj megritkulása még könnyen visszafordítható kiegyensúlyozott étrenddel és hajerősítő készítmények használatával.

Terméktipp: http://www.davines.com/en/products/view/nt-energizing-lotion

A kopaszodás nem mindenkinél teljesedik ki. Van akinél csak egy-két évig tart és csak a hajnövés vonalának felcsúszásával jár, van akinél 10-15 évig amíg a fejtető teljesen megkopaszodik. Véleményem szerint 50%-os mértékű kopaszodásig még jól kezelhető a probléma egy hajvágással. A homlokrésznél a kopaszodó területen kicsit hosszabbra hagyjuk a hajat, a fejtetőn pedig enyhén vagy egyáltalán nem puhítjuk/ritkítjuk. Több különböző vágástechnika (tompa-vágás, pont-vágás) kombinációjával remekül lehet alkalmazkodni a körülményekhez és egységessé lehet tenni egy felül ritkuló, oldalt-hátul sűrű hajat is.

Akinél ennél előrehaladottabb a helyzet, annak még mindig vannak lehetőségei:

  1. Hajbeültetés – általában 5000 hajszál / műtét = 300-500.000,- Ft
  2. Hajszeszek, különböző gyógyhatású készítmények és orvosi kezelések (további részletek korábbi cikkeinkben: A férfias típusú hajhullásról, Hajszeszek, mezoterápia)
  3. Megbarátkozik a gondolattal és elfogadja a természet törvényeit. Véleményem szerint ez a legjobb megoldás, hiszen a felnőtt nők nagy százaléka szexinek és férfiasnak tartja a kopasz fejet. 🙂
  4. Bónusz: Genetikai hajklónozás – pár éven belül genetikai kezeléssel bármilyen fázisból képesek lesznek visszanöveszteni a kihullott hajat. Ez valószínűleg eleinte kevesek számára lesz elérhető, de ha már most elkezdesz gyűjteni, talán az elsők között lehetsz. Persze érdemes megvárni a mellékhatásokról szóló első tapasztalatokat.

Hirdetés

Hirdetés

Tetszett? Oszd meg másokkal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre és értesülj elsőként az újdonságokról!